Pop yıldızı GACKT, Spindle (SPD) tokenini destekliyor
Pop yıldızı GACKT, Spindle (SPD) tokenini destekliyor

Spindle (SPD) tokeninin fiyat düşüşünün arkasındaki nedenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon kripto parası olan Spindle (SPD) tokeninin arkasındaki şirket, Japon finans otoriteleri tarafından yapılan soruşturmaların ortasında Tokyo ofislerinden Londra’ya taşındıklarını duyurdu.

Pop yıldızı GACKT, Spindle (SPD) tokenini destekliyor

Japon kripto parası Spindle’nin arkasındaki şirket olan Black Star & Co, ofislerinin Tokyo’dan Londra’ya taşınmasını halka duyurdu. Şirket, şu anda Japonya Finansal Hizmetler Ajansı’nın (FSA) fon mutabakat yasasını ihlal ettiği için soruşturma altında bulunuyor.

Kripto para birimi ülkede yaygın olarak biliniyor ve yerel bir pop yıldızı tarafından desteklendikten sonra birçok yatırımcı kazandı. Japonya’da birçok hayranı olan ünlü bir pop yıldızı olan GACKT, şirket tarafından kripto paranın kamu temsilcisi olarak belirlendi.

Kripto paranın değeri 30 Yen’den, 0,4 Yen’e kadar geriledi

GACKT’in tanıtım faaliyetlerinden sonra birçok kişi kripto paranın büyüsüne kapıldı ve onu almaya karar verdi.  Kripto paranın değeri bir süre sonra düşüş gösterdi ve 30 Yen’den (0,27 dolar) 0,4 Yen’e (0,0036 dolar) kadar geriledi.

Ancak bazı yatırımcılar listelendikten hemen sonra kripto paranın satışından oldukça fazla para kazanmayı başardılar. Bu uygulamalar Tokyo Büyükşehir Siber Suç Birimine rapor edildi. Şirket ayrıca, Ocak ayı ortasında ve Şubat ayında FSA’dan bir uyarı aldı ve mali makamlar kripto paranın satışının durdurulmasını talep ettiler.

Spindle (SPD) merkez ofisini Londra’ya taşıdı

İçişleri ve Haberleşme Bakanı Seiko Noda’nın Ocak ayında Black Star & Co’yu ofisine davet ettiği ve yerel medyadan sorular yönettiği iddia edildi. Tartışmalara ortasında şirket tarafından, ABD ve Avrupa’da kripto para sektöründeki akranları ile “yakın temas kurmak” için Londra’ya kendi merkez ofisini taşıdığını belirten bir basın açıklaması yayınlandı. Şirket ayrıca Japon hükümetinin kripto para birimleri konusundaki sert tavrının işlerini genişletmek için onları zorladığını belirtiyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin