bitcoin 23 ağustos
BTC kanal hareketini kırabilecek mi?

Bitcoin 20 Ağustos fiyat görünümü: Alıcılar ile satıcılar arasında mücadele devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 20 ağustos fiyatına ışık tutacak önemli noktaları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin’in dolar karşısında dünün en kritik hareketi fiyatını saatlik 100 HO seviyesi olan 6.375 dolardan 6.500 dolar seviyesine yükseltmesi oldu.
  • BTC’de 6.500 dolar görüldükten sonra 20 Ağustos’a bu fiyat yükselişinin düzeltmesi ile başladık.
  • Bitcoin fiyatının saatlik grafikteki 100 ve 200 HO’lardan destek alıp 6.500 dolarda sağlam bir direnç ile karşılaştığını gözlemliyoruz.

Bitcoin 20 Ağustos fiyat hareketleri

Bitcoin hafta sonu fiyat hareketlerini nispeten dalgalı bir seyirde geçirdi. Bu fiyat hareketlerinde alıcı ve satıcıların denk mücadelesine tanık olduk diyebiliriz. Gelen satışlar Bitcoin fiyatını dolar karşısında 6.300 dolar bandına kadar geriletirken, alıcılar bu fiyatlardan devreye girerek kayıpların artmasını engelledi.

Bunun yanında 6.300 dolar seviyesinin özellikle saatlik 100 hareketli ortalamaya denk gelmesi ve burada sağlam bir destek oluşması, Bitcoin’in ileriki dönem fiyat hareketleri için oldukça olumlu bir gelişme. Bu seviyelerden gelen alışlar ise BTC fiyatını dolar karşısında 6.500 dolar üzerine kadar taşısa da bu sefer de bu seviyeden gelen satışlar fiyatın geri kaymasına neden oluyor.

Bitcoin için teknik olarak bahsedeceğimiz diğer olumlu bir gelişme ise saatlik grafikte takip ettiğimiz 100 HO’nun oluşan fiyat hareketlerine göre 200 HO’nun üzerine çıkması oldu. Bu durum yükseliş trendine girilebileceğini gösteren en belirgin işaretlerden biri.

Öte yandan bugün takip edilecek en önemli gelişme son yükseliş mumunu takiben gelen düzeltme hareketinin nereye kadar devam edeceğidir. BTC fiyat en az 6.450 dolar seviyesine tutunabilirse teknik olarak yukarı yönlü hareket edip 6.500 dolar direncini kırma ihtimali vardır.

Olası bir düzeltme hareketinin derinleşmesi durumunda ise ilk olarak 6.420 dolar destek seviyesi olurken 6.380 dolar seviyelerinin de ikinci bir destek seviyesi olarak çalışması beklenebilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin