Araştırma: Kripto para kullanıcıları BTC’lerini nasıl saklıyor? 
Spark Cüzdanı Android mobil uygulamasında kullanılacak

Spark Cüzdanı Lightning Network’ü kullanarak Bitcoin işlemlerini hızlandırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Spark Cüzdanı, en son teknolojik gelişme ile Bitcoin’in işlemlerini hızlandırmak için yararlandığı Lightning Network’ü kullanacak. Lightning Network, düğümler arasındaki işlemin büyümesini ve hızını arttırır. Bu teknolojik temelli çalışmalar, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in, kripto alanında uygun fiyatlı, daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde işlem yapmasına yöneliktir.

Spark Cüzdanı Android mobil uygulamasında kullanılacak

Spark adlı yeni cüzdan uygulaması, web tabanlı bir grafik kullanıcı arabirimini (GUI) kullanır. Uygulama, Linux Windows için kullanılan MacOS ve Electron uygulaması ile uyumlu bir şekilde çalışır. Yakın gelecekte bu cüzdan uygulaması iOS tarafından da desteklenecek. Şu anda, sadece Android mobil uygulaması kullanılıyor.

Spark cüzdanının birincil özelliği kullanıcıların Lightning Network ile blok dışı işlemler gerçekleştirmesine izin vermesi. Teknik detaylandırmada da zaten tamamen blok dışı bir cüzdan olduğunu açıkça belirtiyor. Bitcoin savunucusu ve geliştiricisi olan Nadav Ivgi, Twitter’da yayınladığı mesajında Spark’ı şu şekilde açıklıyor:

Spark, evinizde veya bulutta bulunan ve telefonunuzla uzaktan bağlandığınız sunucuda çalışan bir c-lightning düğümü. Çevrimiçi olmak zorunda değilsiniz, ancak sunucu her zaman çevrim içidir. Ayrıca, sunucu birkaç cüzdan erişimi sağlayabilir.

Lightning Network’ün genişletilmesi, üstel bir şekilde gerçekleşir

Bitcoin Lightning Network, her bir ağda yapılacak işleminin saniyede milyarlarca işlem gerçekleştirebileceği şekilde kendini geliştireceğini söyledi. Ağın merkezi olmayan bir sisteminin olması kullanıcıların, Blockchain sistemini yürütmek için güvenilir bir mikro ödeme kanalı oluşturmasını sağlar. Tamamlanma sağlandığında, tek bir işlem olarak Blockchain teknolojisine yayınlanır. İşlem kanalının kapatılmasında, tüm işlemlerin transkripsiyonu Bitcoin Blockchain platformunda yapılır. Lightning Network’ün genişletilmesi, üstel bir şekilde gerçekleşir.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin