bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği, hisse senedi, sp 500
S&P 500 yeni zirvesine koşuyor! Bitcoin takip edecek mi?

S&P 500 yeni zirvesine koşuyor! Bitcoin takip edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Halving, koronavirüs, küresel resesyon ve makro faktörlerle yıl boyunca dalgalanan Bitcoin fiyatı, uzun süredir yatay bir hareket sergiliyor. Varlığın son iki haftadır yüzde 5’lik çok dar bir aralıkta işlem gördüğü ifade ediliyor.

Küresel piyasalarla son dönemde güçlü bir korelasyon gösteren Bitcoin’in yakında toparlanabileceği düşünülüyor. Bu öngörüdeki en büyük pay, S&P 500’ün yakında tüm zamanlar rekorunu kırma ihtimali.

S&P 500 zirveye yürüyor

Ekonomideki  belirsizliğe ve kötüleşen salgına rağmen, S&P 500 pazartesi günü ticaret seansına yavaş bir başlangıçtan sonra yükselişe geçti. Pazartesi günkü kapanış oturumunda, önde gelen hisse senedi endeksi, başladığı yerden %0,85 daha yüksek işlem görüyordu. S&P 500, Şubat 2020’den bu yana en yüksek değer olan 3.251,84’te işlem görüyor.

S&P 500’deki güç, görünüşe göre iki şeye yanıt veriyor:

  • Günlük %8 artış gösteren Amazon gibi dev teknoloji şirketleri çok kuvvetli.
  • ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, bir sonraki teşvik tasarısının en az 1 trilyon dolar değerinde fon içereceğini açıkladı.

Bu konuyu ele alan popüler kripto para trader’ı SalsaTekila, aşağıdaki grafiği paylaştı ve BTC’nin S&P 500’ü takip edebileceğini aktardı.

Bitcoin bu korelasyondan faydalanabilecek mi?

Bitcoin, iki piyasa arasındaki korelasyon nedeniyle borsadaki devam eden dalgalanmadan faydalanıyor.

Quantum Economics’in kurucusu Mati Greenspan, bu yılın başlarında BTC ve S&P 500’ün Ocak 2011’den bu yana en yüksek korelasyon değerine sahip olduğunu aktarmıştı.

Bu korelasyon o kadar belirgin hale geldi ki, bu piyasayı 7/24 takip etmeyen analistler bile fark ettiler. JP Morgan analist ekibi, haziran ayında mart ayındaki çöküşten bu yana, “kripto para birimlerinin daha önce olduğundan çok daha fazla işlem gördüğünü” belirtti.

Bir kripto para trader’ı konuyu şöyle yorumladı:

Türev araçlar düşük hacimli rekorlar kırıyor ve genel olarak açık pozisyonların hiçbirini geri kazanmadı. Coinbase günlük hacmi çoğu gün 80 milyon dolar civarında ve BitMEX’i peşinden sürüklüyor. Diğer türevler de BitMEX’in peşinden sürükleniyor.

Bu arada dünya kripto para madenciliği raporu yayımlandı. Buradan okuyabilirsiniz.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin