Kasım ayında Tether liderliğindeki stabilcoin hacmi rekora yaklaştı
Kasım ayında Tether liderliğindeki stabilcoin hacmi rekora yaklaştı

Tether CTO’su: “CBDC’ler stabil kripto para birimlerinin önüne geçemez.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Paolo Ardoino’ya göre herhangi bir merkez bankası dijital para birimi, piyasa değeri 10 milyar doları aşan Tether veya diğer stabil kripto paraları yerinden edemeyecek.

Bitfinex ve Tether Teknoloji Müdürü (CTO) Paolo Ardoino, son zamanlarda hükümetlerin merkez bankası dijital para birimlerine yönelik düzenleyici yollar benimsemelerinin Tether gibi stabil kripto paraları olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.

Ardoino konuyla ilgili şöyle konuştu:

Uzun vadede, Tether’in CBDC’lerle birlikte var olmaya devam edeceğine inanıyoruz. Tether, çeşitli ekosistemleri sunmaya ve birleştirmeye devam ettiği için talep görmeyi sürdürecek.

Japonya ve İngiltere, CBDC planlarını hızlandırdı

15 Temmuz’da Japon hükümetinin, Japonya Merkez Bankası’nın dijital yen ile deneme yapmaya başlayacağını açıklamasından kısa bir süre sonra, resmi ekonomik planına bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) dahil etmeyi planladığı bildirildi. Bank of England Müdürü Andrew Bailey de kurumun dijital bir pound ihraç etmeyi düşündüğünü söylemişti.

Ardoino; piyasa değeri, işlem hacmi ve kullanıcı sayısı açısından USD Coin (USDC) ve Binance USD (BUSD) gibi rakip istikrarlı paraları gölgede bıraktığından; herhangi bir ülkedeki CBDC’nin Tether’in (USDT) yerine geçmesinin olası olmadığını söyledi.

Yüz milyonlarca dolarlık Tether, Çin’de işlem görüyor

Bazı dijital yuan uzmanları da aynı fikirde. Genesis Block’tan Charles Yang, Çin’in sermaye kontrolleri ve gözetimine getirebileceği herhangi bir tehdide rağmen USDT’nin dolaşımını kolayca durduramayacağını söyledi. Tether’de yüz milyonlarca dolar her gün Asya ülkesinde işlem görüyor.

Tether’in mayıs ayında piyasa değerinin üçüncü en büyük tokeni olması için Ripple’ı geçmesinin ardından, bir Bloomberg raporu USDT’nin iki numaralı Ethereum’u (ETH) da geçebileceğini öngördü. Kripto analiz firması Messari’ye göre, USDT’nin şu anda yaklaşık 10,3 milyar dolarlık bir piyasa değeri var.

Bu arada dünya kripto para madenciliği raporu yayımlandı. Konuyla ilgili detayları okumak için buraya tıklayın.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin