S&P 500 ile Bitcoin korelasyonu artıyor: Bu iyi bir durum mu?
S&P 500 ile Bitcoin korelasyonu artıyor: Bu iyi bir durum mu?

S&P 500 ile Bitcoin korelasyonu artıyor: Bu iyi bir durum mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ile altın fiyatı arasındaki ilişkinin uzun süredir güçlü olduğu bilinen bir gerçek. Analistler temel bir bakış açısıyla hem BTC hem de değerli metalin merkezi bir otorite tarafından kontrol edilmeyen kıt varlıklar olduğu için bu bağlantının mantığını kabul ediyor. Ancak hisse senetleri ile BTC korelasyonu da artıyor.

Bitcoin ile S&P 500 arasındaki korelasyon olumlu

Bununla birlikte önde gelen bir kripto para birimi analisti, Bitcoin’in sahip olduğu gerçek korelasyonun ABD’deki önde gelen hisse senedi endeksi olan S&P 500 ile olduğundan emin. Bu, BTC’nin ilişkisiz bir varlık olduğu anlatısı için kötü olsa da analist, korelasyonun Bitcoin için bir yükseliş eğilimi ortaya koyduğu için olumlu bir durum olduğu görüşünde.

Avrupalı ​​bir kurum için multimilyar dolarlık bir fonu yöneten kripto analisti PlanB’ye göre, Bitcoin, makro ölçekte S&P 500 ile oldukça bağlantılı.

Amerikan hisse senetlerinin değerinin tam olarak düştüğü anı dikkat çeken analist, BTC’nin değerinde üç ayrı geri çekilmeye işaret etti. Bu üç düzeltme şöyle:

  • 2018 / 1. Çeyrek: ABD ve Çin arasındaki artan ticaret gerilimlerine yanıt olarak düştü.
  • 2018 / 4. Çeyrek: Federal Rezerv’e cevaben, bilançosunun nicel genişleme sürecini durdurarak gevşemeye başlamasına izin verdi.
  • 2020 / 1. Çeyrek: Salgının yayılmasına tepki olarak düştü ve bu durum, dünya merkez bankaları tarafından çözülen geçici bir likidite kriziyle sonuçlandı.

Bu korelasyonun Bitcoin için neden olumlu olduğuna gelince, analist bunun, hükümetler ve merkez bankalarının sisteme fiat para pompalamaya devam etmesi durumunda hisse senetlerinin ve kripto para biriminin birlikte yükseleceği anlamına geldiğini açıkladı.

Galaxy Digital’den Mike Novogratz’ın merkez bankasının teşvikini tanımladığı gibi “likidite pompasını” durdurmak, muhtemelen tüm varlıklarda büyük bir geri çekmeye yol açacak ve toplumsal ve politik sıkıntıya neden olacağından, paranın yakında akışını durdurması olası görünmüyor.

BTC diğer varlıkları geride bırakıyor

S&P 500 ve Bitcoin, eğilimleri ve genel yönlülüğü açısından ilişkilendirilebilse de, bu, BTC’nin hisse senetleri veya diğer varlık sınıflarını geride bırakmayacağı anlamına gelmiyor.

Real Vision’ın CEO’su ve Goldman Sachs’ın eski Avrupa hedge fonu satışları başkanı Raoul Pal, temellerin ve tekniklerin Bitcoin’in önümüzdeki iki yılın en iyi performans gösteren varlığı olacağını büyük bir farkla gösterdiğini söyledi:

Aslında, yalnızca bir varlık G4 bilançosundaki büyümeyi dengeledi. Hisse senetleri değil, tahviller değil, emtia değil, kredi değil, değerli metaller, madenciler değil. Hemen hemen her zaman yalnızca bir varlık devasa bir şekilde daha iyi performans gösterdi: Evet, Bitcoin. Bitcoin’deki inanç seviyem her gün artıyor. Ben zaten long’dayım. Artık uzun vadeli bir varlık tahsisi olarak başka herhangi bir varlığa sahip olmanın bile değmeyeceğini düşünüyorum.

Bu arada yeni haftaya başlarken kripto para piyasası görünümünü merak ediyorsanız buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin