Bitcoin aramaları 2018’de fırladı
Bitcoin aramaları 2018’de fırladı

Sözde uzmanlar Bitcoin’i bu yıl “90 kez” öldürdüler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İnternetten elde edilen verilere göre, kripto sektörü 2018’de toplamda 90 kez öldü. Kulağa ne kadar komik gelse de, bu rakam Bitcoin’in 2017’de öldüğü 125 seferden biraz daha az.

Bitcoin aramaları 2018’de fırladı

Ayrıca, dijital para piyasasına sahip olan tüm olumsuz ilgi son 6-12 ay aralığında olmasına rağmen, Bitcoin’in medya profili hiç bu kadar iyi olmamıştı. Yalnızca bu değil, Google’dan toplanan istatistiksel bilgiler bile, Bitcoin ve diğer ilişkili kripto para birimleri ile ilgili aramaların 2018’de fırladığını gösteriyor.

Piyasa hakkında daha fazlası

Piyasaya daha derin bir bakış, “Bitcoin” kelimesi için yapılan aramaların Donald Trump ile ilişkili olanlardan daha yüksek olduğunu gösteriyor. Ana medya kuruluşlarının Başkan Trump’ın her anını haber yapacağını düşünmek oldukça zor.

Tüm bu yukarıda bahsedilen bilgilerin bir sonucu olarak, Bitcoin’in nihayetinde halkın bilincine geniş ölçüde girdiğini varsaymak artık oldukça güvenli.

Smith, bu oranda Bitcoin (BTC) ticaretine yol açan birkaç faktörün olduğunu belirtiyor

Muhalifler neler söyledi

12 aydan biraz daha uzun bir süre önce, kripto ve Blockchain ile ilgili olarak geliştirilen fikirlerin birçoğunun saçak / niş konuları olduğu kabul edildi. Bununla birlikte, işler dururken, artık ana akım haber kaynakları bile altcoin ve Blockchain teknolojisine ilgi göstermiyor denildi.

Genel düşünce bu olurken, son zamanlarda “Bitcoin’in öldüğünü” ilan eden bazı uzmanlara hızlıca bir göz atalım.

  • Atulya Sarin: Santa Clara Üniversitesi’nde ekonomi ve finans profesörü olan Sarin, bir süre önce “BTC hiçbir zaman değerli bir piyasa olarak altınla rekabet edemeyecek” dedi ve hala yapabiliyorken yatırımcılara paralarını çekmelerini söyledi.
  • Peter Mallouk: Kansas yatırım firması olan ‘Creative Planning’  yöneticisi Mallouk, kripto karşıtı olan çoğunluğun bir parçası. Bitcoin hakkında düşüncelerini şöyle dile getirdi:

Bitcoin’i yürüyen ölü olarak görüyorum. Ancak, hala daha körü körüne inanan fanatikler var.

  • Erik Finman: Genç milyoner Erik Finman, bu yıl birden fazla “Bitcoin öldü” ilanını yaptı (para biriminin kendisini sürdürmek için çok parçalı olduğuna inanıyor). Sadece bu değil, aynı zamanda para biriminin “içinde az sayıda boğa hareketi kalmasına” rağmen, genel olarak pazarın uzun vadede ümitsiz olduğunu söyledi.
  • Calvin Ayre: Kripto takipçilerinin çoğunun zaten bildiği gibi, Ayre, BTC’nin 2019’da para biriminin “tamamen değersiz” olacağına inanıyor. 2019’da fiyat olarak daha da düşeceğine inanan Ayre bu yüzden Bitcoin Cash Satoshi Vision’ın (SV) gerçek Bitcoin olarak değer kazanacağını savunuyor.

Final

Birçok kişi Bitcoin’den nefret etmeye devam ederken, pazardaki çöküşten tamamen etkilenmemiş olan Tyler ve Cameron Winklevoss gibi insanlar da var. Ancak  Winklevosses kardeşler kripto pazarının uzun vadeli geleceği konusunda “büyük bahis” yaptığını kabul ederek Bitcoin’nin geleceği hakkında şüphelerinin olduğunu belirtti.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin