featured

Goldman Sachs, 2019’da Bitcoin hizmetlerini başlatacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir yıldan fazla bir süredir, büyük bankalardan veya yatırım firmalarından birinin yıpranmaya başlayıp Bitcoin işine başlayacağına dair sürekli söylentiler yaşandı. Bu umut şu ana kadar hiçbir sonuç vermedi. SolidX Ortaklarının CEO’su Daniel H. Gallancy, bunun hakkında 2018’de böyle bir gelişme beklemenin gerçekçi olmadığını söyledi.

Goldman Sachs, Bitcoin hizmetleri için 2018’de hiç planlama yapmadı

Solidx’in başkanı, ABD pazarında bir Bitcoin takas yatırım fonuna (ETF) doğru çalışıyor. Yakın tarihli bir röportajda, Goldman Sachs veya Morgan Stanley gibi üst düzey ABD finans enstitülerinin 2018 sonuna kadar kripto borsaları işleteceği veya en azından gözetim hizmetleri ve çözümleri sunacağı piyasa iddiaları nasıl karşılık bulduğu şu şekilde belirtildi:

Piyasanın en iyisi düşüncesi, Goldman’ın veya meslektaşlarından herhangi birinin aniden bir Bitcoin ticaret işine başlayabileceğidir.

Böyle bir yutturmacaya karşı uyarmaya devam ederek yatırımcılara, bu tür haberlere inanmadan önce kendi araştırmalarını yapmalarını tavsiye etti.

Morgan Stanley rapor güncellemesi: Bitcoin, kripto para ve Blockchain

Yani haberin aslı astarı yok mu?

Goldman Sach tek değil, büyük finans kurumlarının çoğunun bu yıl sonuna kadar kripto ile ilgili girişimler yapması bekleniyordu.

Ancak, bu tür olası fikirler, fiyatların düştüğü Mayıs ayında yavaşladı. Ve 14 Kasım’daki fiyat katliamı tüm planları bozdu. Yeni doğmakta olan bir endüstrinin fiyat dalgalanmaları yüzünden yakın zamanda dikkat çekmesi olası görünmüyor.

Ancak, haberlerin hepsi de boş sohbet değil. Milyar dolarlık yatırım devi olan Goldman Sachs, Ripple (XRP) ile çalışıyor ve aktif olarak müşterilerine Bitcoin hizmetleri sunma seçeneklerini araştırıyor.

JPMorgan Blockchain ödemeler denemesini genişletiyor

Peki asıl sorun nedir?

Şirketlerin, en büyük engelleri düzenlemeler ve Amerikan mali makamlarından gerekli izinleri alamamaları. Şirketler Bitcoin vadeli işlemlerini yapabilse de, CBOE ve diğer yerleşik ABD vadeli işlem piyasalarından izin almak zorundalar.

Bu, hala varlığın koruyucusu olarak çalışamayacakları anlamına gelir; bu yüzden sadece kriptoyu sunamaz ve müşterileri için yatırım yapamazlar.

Goldman Sachs’ın üst düzey bir yöneticisi olan Justin Schmidt bunu daha önce ana hatlarıyla açıkladı. Bu dijital varlıkları tanımlama faturasını salyangoz hızıyla devam eden onay eksikliğinden olduğunu belirterek, kurumların bu tür hizmetleri sağlama yönündeki doğal riskine dikkat çekti.

2019 gelecek vaat eden bir yıl mı?

Kuşkusuz tüm bu kurumlar, bu yenilikçi teknolojiyi benimsemenin beraberinde getireceği halkla ilişkiler fırsatını kabul ediyorlar. Bununla birlikte, bu dijital varlıkların sunduğu uzun vadeli beklentiler, bu santraller de dâhil olmak üzere birçok araştırmanın konusu oldu.

Pazarın 4000 dolar civarında bir dengelenmesiyle, bu inanılmaz yılı tamamlarsa büyük oyuncuların ilgisi kesinlikle çekecek ve endüstrinin umduğu iyi haberler Goldman Sach başta olmak üzere peş peşe gelecek.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin