Ethereum fiyatı paramparça! Analistler bundan sonrası için ne söylüyor?
Sosyal metrikler Ethereum fiyatı için alarm verdi! Son görüldüğünde yüzde 47 çökmüştü

Sosyal metrikler Ethereum fiyatı için alarm verdi! Son görüldüğünde yüzde 47 çökmüştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezsiz finans (DeFi) sektörü bu sene her zamankinden daha çok konuşuluyor. Ethereum fiyatı 2020’nin başından bu yana yaklaşık %90 artarken, Aave (LEND) de dahil olmak üzere bazı DeFi tokenleri %1.000’in üzerinde değer kazandı.

DeFi çılgınlığından uzun vadede Ethereum kârlı çıkacak

Yatırımcıların ilgisi DeFi’ye doğru kayıyor gibi görünüyor. Yine de Skew’e göre, uzun vadede bu işten en çok fayda sağlayan taraf Ethereum olacak. Kripto türevleri analiz firması, ETH üzerinde çalışan bu DeFi tokenlerinin 2017’de patlama yapan ICO’lardan daha “sürdürülebilir” bir ürüne ve piyasaya uygun olduğunu düşünüyor.

TradeBlock Araştırma Müdürü John Todaro da benzer duyguları paylaşıyor.

Yeni DeFi tokenleri konusunda çok yoğun bir heyecan var. Bu platformlarda kilitlenen teminatların çoğunun Ethereum’da olduğunu hatırlatmak isteriz. Ethereum arzı düştükçe ve DeFi platformlarından gelen talep “kaçış hızına* ulaştığında ETH sert bir ralli başlatacak.

Yaklaşan ETH 2.0 yükseltmesi, en büyük ikinci kripto para birimi etrafında yüksek iyimserliğe daha fazla yakıt ekliyor. Ağ, bir PoS konsensüs algoritmasına geçmeye hazırlanırken, balinalar konumlarını büyütmek için düşük fiyat hareketinden yararlanıyor.

Sosyal aktivite zirvede: Ancak bu kötü bir haber olabilir

DeFi ve ETH 2.0 etrafındaki heyecanla birlikte Ethereum çevresindeki sosyal aktivite de Mayıs 2019’dan bu yana görülmeyen seviyelere yükseldi. Duygu hacmi, yatırımcılar gelecek hakkında iyimser duyguları sürdürürken 1,5 puanın üzerine çıktı.

Ancak bu, geçen yılki fiyatla korelasyonuna bağlı olarak olumsuz bir işaret olarak görülebilir. ETH’nin sosyal duyarlılığı her 0’ın üzerine çıktığında fiyatı önemli ölçüde düşüyor.

Örneğin Haziran 2019’un sonlarında Ethereum, ağırlıklı sosyal duyarlılığının 1,20’ye yükselmesinden sonra yaklaşık %47 oranında düştü. Benzer bir fenomen, ETH’nin yaklaşık %70 düştüğünü gösteren Şubat 2020’nin ortalarında meydana geldi.

Bugünlerde Ethereum’un ağırlıklı sosyal hissi 1,5’in üzerinde seyrederken tarih kendini tekrarlamak üzere olabilir.

ethereum, ethereum fiyatı, ethereum tl, ethereum yorum, 1 ethereum, ethereum kaç tl, ethereum grafik, ethereum ne kadar, eth, eth try

Ethereum fiyatı düşmeye başlarsa büyük bir engelle karşılaşabilir

Düzeltme durumunda, IntoTheBlock’un GIOM modeli, Ethereum’un aşağı yönlü bir baskıyı emebilecek büyük bir tedarik duvarı olduğunu ortaya koyuyor.

Bu metriğe göre yaklaşık 4 milyon adres, 196 ve 214 dolar arasında yaklaşık 13 milyon ETH satın aldı. Bu fiyat aralığındaki kripto para sahipleri long pozisyonlarında kârlı kalmaya çalışabilirler. Hatta fiyatların bu seviyenin altına düşmesini önlemek için daha fazla Ethereum satın alabilirler.

ethereum, ethereum fiyatı, ethereum tl, ethereum yorum, 1 ethereum, ethereum kaç tl, ethereum grafik, ethereum ne kadar, eth, eth try

ETH’nin arkasındaki satın alma baskısındaki potansiyel bir artışın düşüş görünümünü tehlikeye atabileceğini belirtmek gerek. GIOM’a göre 250 dolarlık direnç aşılırsa büyük bir engel olmadığı için kripto paranın fiyatı 300 dolara hızla yükselebilir.

Bu arada olağanüstü tahminleriyle tanınan ünlü bir yatırımcı, yeni Bitcoin tahmini ile gündemde. Okumak için tıklayın.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin