bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği
Bitcoin fiyatı hareketlendi: Bugün neler bekleniyor?

Bitcoin fiyatı 10.000 dolar barajını aşabilecek mi? Yorum ve tahminler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı için son 24 saat güçlü hareketlenmelere sahne oldu. 9.200 dolardan hareketlenen kripto para birimi 9.800 dolara dayandı. Hevesli yatırımcılar ve traderlar bu seviyenin üzerindeki net bir kırılmanın bir kez daha 10.000 dolar barajının kırılması için yeterli ivmeyi sağlayıp sağlayamayacağını merak ediyor ve gözlerini 9.800 dolara dikmiş durumdalar.

Bitcoin, 10.000 doları aşmak için S&P 500’den güç alabilir

Son dönemde özellikle S&P 500 ile Bitcoin arasında yüksek bir korelasyon olduğunu ortaya koyan analistler, bunun bir sonraki ralli için tetikleyici olabileceğini düşünüyor. Coinmetrics tarafından sağlanan verilere göre mayıs ayının ortasında 0,36 seviyesinde olan korelasyon oranı, 90 günlük örnekleme ile incelendiğinde bugün 0,17’yi gösteriyor.

Ancak örnekleme süresi 360 güne yükseltildiğinde korelasyon şeması, aşağıdaki görselde de görülebildiği üzere BTC ile S&P 500 arasındaki korelasyonun halen oldukça yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, Bitcoin’in S&P 500 ile yüksek korelasyonu kötü bir durum olmayabilir. Borsaların olası bir V şekilli toparlanması halinde BTC’nin 10.000 dolar psikolojik barajını aşma ihtimali oldukça yükselebilir. Zira uzunca bir süredir alıcılar ve satıcılar arasında bir yenişemezlik söz konusu.

PlanB: “Son üç BTC düşüşünde balinaların rolü yok.”

Bitcoin stok-akış modelinin mucidi PlanB, Bitcoin’in yakın gelecekte 20.000 dolar olacağını öngören bir formül geliştirdi. Formülün anahtarı ise S&P 500’ün gerçek zamanlı değeri.

Analiz sonucunda PlanB, Bitcoin’in kaydettiği son üç düşüşün Bitcoin balinalarından kaynaklanmadığını ileri sürdü:

Bitcoin ve S&P500’ün birbiriyle ilişkili ve entegre olduğunu biliyoruz. Grafik hem BTC hem de S&P’yi gösteriyor. Son üç Bitcoin düşüşü; Çin karşıtı düzenlemeler, FED hamleleri ve koronavirüsten kaynaklandı. Bitcoin balinaları veya vadelileri büyük bir rol oynamadı.

Analizi açıklayan tweet’i aşağıda bulabilirsiniz.

PlanB tarafından da aktarıldığı gibi BTC’nin 10.000 doları kırıp beş haneli fiyat seviyelerinde tutunabilmesi için bir S&P 500 rallisi gerekli olabilir.

Bu arada bugünkü analizimizi okumanızı şiddetle öneriyoruz. Bitcoin grafiği death cross göstermek üzere. Her an büyük bir düşüş görülebileceği ifade ediliyor.

ethereumworldnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin