13 Ekim Bitcoin Cash (BCH) ve Tezos (XTZ) fiyat analizi
13 Ekim Bitcoin Cash (BCH) ve Tezos (XTZ) fiyat analizi

Sosyal medya Ekim’de “altcoin mevsimi” sözünü unuttu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasalarında yaşanan birkaç çöküşün ardından altcoinler, hemen hemen 2019 kazanımlarının tamamını sildi. Geçen hafta ise sosyal medyada altcoin mevsimi ile ilgili bahsetmelerin oldukça azaldığı görüldü.

Altcoin mevsimi için umutlar azalıyor

TIE’nin araştırması, sosyal medyada “altcoin mevsimi” sözü bahsetmelerinin Ekim ayında sert şekilde düştüğünü gösteriyor.

BTC Ekim ayının başında 8.000 dolarının altına düştükten sonra umutlar daha da azaldı. Fakat trendi bozan bazı altcoinler de yok değil. Altcoinlerden bazıları cesaret verici şekilde istikrarını koruyor. Bazı günlerde ise altcoinler çok fazla umut vermese de kısıtlı bir toparlanma gösteriyor. Dibe vuran KIN tokeninin başarısızlığı, yatırımcılara bazı altcoinlerin büyük vaatlere rağmen yüksek riskli kaldıklarını hatırlattı. Altcoinlerin 2017 yılına benzer bir ralli yapıp yapmayacağına dair tartışmalar ise hala devam ediyor.

Bitcoin pazar payı sağlam durmuyor

Bir “altcoin mevsimi” genellikle BTC’nin baskınlığını aşağıya çeker ve altcoinler Satoshi bazında kazanç sağlar. Ancak geçtiğimiz yıl pazarlar gelişti, bazı altcoinler dolar sabitli coinlere karşı doğrudan pazar kazandılar. Stabil coinler altcoin çiftlerine akarken, bu, bazı varlıkların önemli bir likidite göstermeyi başarmasını sağladı. Şu anda, BTC, Tether’den (USDT) 2 milyar doların üzerinde girdi alıyor, ancak önde gelen altcoinler de neredeyse aynı miktarda likidite kullanıyor.

Ancak beklentilerin azalmasına rağmen, bir altcoin mevsimi piyasaları şaşırtabilir. Aslında, önemli potansiyel kazanımlar vadeden altcoinlere, şu an ki düşük fiyatlarından ciddi bir talep gelebilir.

Coinmarketcap tarafından hesaplanan BTC Pazar payı endeksi, yüzde 71’in üzerine çıktıktan sonra düşerek yüzde 66,7 seviyesine geriledi. BTC baskınlık endeksi, 2019 yılı sonuna kadar yüzde 90’a ulaşacağı yönündeki uzman tahminlerine zıt bir şekilde hareket ederek altcoin rallisi beklentisini destekliyor.

Ek olarak, BTC korku ve risk iştahı endeksi, 41 puan ile yeni bir zirveye ulaştıktan sonra daha olumlu bir duyarlılıkla tekrar 27 puana geriledi. Yeni dip seviyeler görme beklentileriyle BTC, altcoin piyasasına kıyasla daha az çekici ve daha fazla risk altında.

BTC, yakın zamanda piyasaya sürülen Bakkt vadeli işlem piyasasından da etkilenirken, altcoinler hala daha sakin bir fiyat görünümü veriyor. Altcoinler için uzun ayı piyasası da en az rekabetçi olanların pistten çekilmesine neden olarak yatırım için varlık seçimini netleştirmeye yardımcı oldu. Piyasa ayrıca, ABD pazarlarında sorunlu olarak görülen bazı varlıklardan da temizlendi.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin