Soros
Soros Kripto paralar konusunda fikrini değiştiriyor mu?

Soros Kripto paralar konusunda fikrini değiştiriyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Milyarder George Soros Bitcoin ve kripto para birimi konularında fikrini değiştirmiş gibi görünüyor. Macar asıllı Amerikalı yatırımcının görünüşe göre şimdi kripto para piyasasında aile şirketi aracılığıyla ticaret yapmayı planlıyor. Güncel haber, Soros’un Kripto para piyasasının bir “balon” olduğunu ve yatırımcıların yaptığı işlemlerde bir çeşit yanlış anlamalar olduğunu söylemesinden 3 ay sonra geldi.

Soros Bitcoin hakkında fikrini değiştirdi mi?

Bloomberg’in aktardığına göre, Soros’un aile yatırım bürosunun yöneticilerinden biri olan, Soros Fon Yönetimi, son birkaç ayda dijital para ticareti yapmak için yeşil ışık yaktı. Ancak, açıklanmayan “konuyu bilen insanlar”, Adam Fisher’ın henüz piyasaya girmediğini belirtiyor.

New York merkezli ticaret ofisinden çıkan söylentiler, Soros’un kripto para piyasası hakkındaki son etkili konuşması göz önünde bulundurulduğunda bir sürpriz olarak karşımıza çıkıyor. 25 Ocak’ta yapılan Dünya Ekonomik Forumu’nda ise şu şekilde konuşmuştu:

“Yükselişte diktatörlükler olduğu sürece, farklı bir sona sahip olacaksınız, çünkü bu ülkelerdeki yöneticiler, yurtdışında birikim yapmak için Bitcoin’e dönecekler.”

Soros yatırım Overstock.com’un büyük bir payını satın aldı

Soros’un ofisini kripto pazarına girmeye hazırladığı ilk ipucu olmasına rağmen, bir süredir piyasaya dolaylı bir ilgisi olduğu da biliniyordu. Şirket, 2017’nin sonlarında kripto dostu Overstock.com‘daki üçüncü en büyük hissenin sahibi oldu.  Overstock, bilindiği gibi 2014 yılında Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul eden ve 2017 yazında daha geniş bir yelpazede kripto para kabul etmeye başlayan ilk büyük şirketlerden biridir. Ek olarak, Overstock,  kripto para birimi değişim hizmeti vermeyi de planlamaktadır.

Kripto paralar konusundaki bu mevcut ilgiyle bile, Soros’un Dünya Ekonomik Forumu‘ndaki anti-kripto söyleminden sonra bu kadar hızlı bir dönüş yapması piyasa tarafından oldukça merak edilen bir durum oldu. Etkinlikte yaptığı konuşmada, Bitcoin’in bir para birimi ve bir değer deposu olarak kullanımı ile ilgili eksik özelliklere sahip olduğunu vurguladı. Ve Bitcoin’i adeta kötülemişti:

“Kripto para bir yanlış isimdir ve her zaman bir tür yanlış anlaşılmalara neden olabilecek tipik bir balondur. Bitcoin, bir para birimi değildir. Çünkü bir para biriminin sabit bir değer deposu olduğu varsayılır. Bir günde yüzde 25 oranında dalgalanabilen bir para birimi ile örneğin ücret ödemesi yapılamaza. Çünkü ücretler böyle bir dalgalanma sonucu yüzde 25 oranında düşebilir.”

Soros, Blockchain teknolojisine yatırım yapmayı düşünüyor.

Bununla birlikte, WEF’de mevcut göç krizine yardım etme konusunda bazı ilginç öneriler sunarak, Blockchain teknolojisini kullanma konusunda bazı fikirleri olduğunu itiraf etti. Planladığı yenilikçi planların, seyahat ederken ailelerin birbirleriyle iletişim kurmasına yardımcı olabileceğine inandığını söyledi. Aynı zamanda planladığı inovasyonun, zor zamanlar boyunca paralarını güvende tutabilmeleri için potansiyel olarak yararlı olabileceğine inandığını belirtti. Ne yazık ki, milyarder yatırımcı, fikirleri konusunda daha fazla bilgi vermedi.

newsbtc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin