SEC’den ilginç Bitcoin, Ethereum ve Ripple hamlesi geldi
SEC’den ilginç Bitcoin, Ethereum ve Ripple hamlesi geldi

Son SEC açıklaması kripto para piyasası için neden önemli?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ICO’ların menkul kıymet yasalarına uygun olması gerektiğini bildirdiği bir açıklama yayınladı. SEC açıklama sonrası iki ICO projesi, Paragon ve AirFox’un kayıt dışı menkul kıymetleri sattığı iddiasıyla suçlu buldu.

SEC ve düzenleyici kurumlar Blockchain teknolojisine karşı değil

Bu ICO’ların her biri, 250.000 dolarlık bir para cezası ödemek zorunda kalacak ve sattıkları tokenleri satın alan yatırımcıların zararlarını karşılayacaklar. Aynı zamanda, bu ICO’lar SEC ile periyodik raporlar düzenlemek zorunda kalacaklar. Her iki firma da 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nı takiben tokenleri kaydetmeyi kabul etti.

Ancak SEC, Dijital Varlık Menkul Kıymet İhracı ve Ticareti ile ilgili bir başka açıklama yayınladı. Bu açıklamada, SEC ve düzenleyici kurumların Blockchain gibi gelişmekte olan teknolojilere karşı olmadığı belirtiliyor. Ancak ajans, teknolojik yeniliklerle çalışırken piyasa katılımcılarının federal menkul kıymet yasalarına uymalarını istediklerini de açıkça ifade etti. SEC tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

Bununla birlikte, piyasa katılımcılarının, menkul kıymetlerin sertifikalı formda mı yoksa Blockchain gibi yeni teknolojiler mi kullandıklarına bakılmaksızın, teknolojik yeniliklerle uğraşırken, iyi kurulmuş ve iyi işleyen federal menkul kıymetler hukuk çerçevemize bağlı kalmaları gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz.

paragon ve airfox

SEC açıklaması sonrası ICO’lar iflas edebilir

Son SEC açıklaması ayrıca, ICO’lar ile ilgili özel kurallar çıkarılacağına da işaret ediyor. Komisyona göre, bazı ICO projeler menkul kıymet olarak kabul edilmeli ve bu şekilde kayıt altına alınmalı. Aynı zamanda SEC, kullanıcılara ve yatırımcılara kendi durum tespiti ve analizlerini yapmalarını tavsiye ediyor. Morgan Creek Digital şirketinde kurucu ve ortak olan Anthony Pompliano, ICO’lara yönelik düzenlemelerin tüm ICO pazarı ve kripto alanı için çok olumsuz olduğunu söyledi.

Kayıt dışı menkul kıymet satan ICO’lar, halihazırda devalüe edilmiş varlıklarını sattıkları için  yatırımcılara bu yılın başlarında yatırdıkları ABD doları miktarını ödemek zorunda kalacaklar. Bu yüzden Pompliano, birkaç ICO’nun iflas ilan etmek zorunda kalacağını açıkladı. Açıkçası, yatırımcılarla ilgilenen ve teknolojinin yayılmasını sağlayan düzenleyici bir çerçeveye sahip olmak çok önemli. SEC, mevcut olan yasaları ICO’lara ve bu projelerin piyasaya sattığı varlıklara uygulamak için çaba harcıyor.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin