featured

Bitcoin (BTC) fiyatı için sırada ne var? 2.000 dolar mı yoksa 10.000 dolar mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı, dijital para biriminin “içsel” veya “adil” değerini tahmin etmek için uygulanan tahmin modeline bağlı olarak 2.000 dolara düşebilir ya da 10.000 dolara kadar çıkabilir. Bitcoin hızlı, çok hızlı bir şekilde düşüyor, birbiri ardına bir fiyat “zemini” kırıyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı tabanları tek tek deldi geçti!

İlk olarak, yaklaşık üç ay boyunca stabil olan dijital para birimi olan 6000 dolar değerindeki bir “taban”ı kırdı. Kısa bir süre sonra, bazı uzmanlara göre 5.700 dolarlık başka bir “taban”ı geçti. Ve sonunda 5.000 dolar seviyesi göründü.

Sonuç olarak, Bitcoin sadece yedi gün içinde %30’a yakın ve on iki aylık bir dönemde %80’e yakın değer kaybına uğradı. Bu, piyasa grafiklerini yakından takip edenlerin bileceği gibi dijital para birimi için “zemin” olarak kabul edilebilecek bir yuvarlak sayıdır.

Satışları ne tetikliyor?

Satışları ne tetikliyor? Betmatch CEO’su Chebotaev, “hash savaşı” tehdidini suçluyor. Chebotaev konuya yönelik şunları söylüyor:

Bence hash savaşı, Bitcoin ve diğer kripto paralara zarar vermeyecek, ama şimdi Bitcoin almanın zamanı geldi ve hakkını vermemiz gerekiyor. Bitcoin’in sıçrama şansı var çünkü fiyat tekrar yükselecek.

LoyalCoin’in kurucusu ve CEO’su Patrick Palacios, satışlar konusunda çeşitli faktörleri öne sürüyor. Patrick Palacios konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin satmak, BCH hard forku, yatırımcı gruplarını pompalama ve damping, düzenleme eksikliği, OKEx piyasa manipülasyonu iddiaları, her şeyden çok duygusal ticarete yol açıyor. Bu durumu stabilize etmek birkaç hafta alacak.

Bitcoin fiyatı, paranın popülaritesini yitirmesi nedeniyle mi düşüyor?

Bitcoin (BTC) fiyatı için tahminsel modeller ve sonuçları

“Birkaçın” kaç hafta olduğunu söylemek zor. Ancak dijital para biriminin tarihine bağlı olarak, fiyatı yeni bir sabit fiyattan önce haftalar hatta aylar boyunca haritanın her yerinde olabilir. Bu genellikle “içsel” veya “adil” değere bağlı. Bu, dijital para biriminin “içsel” değerini tahmin etmek için uygulanan ekonometrik modele bağlı olacak.

Bir tarafta, fiyat denkleminin talep tarafına bakarak Bitcoin’in içsel değerini tahmin eden Wheatley’in modeli: Bitcoin’in değerini şu anki fiyatının çok altına 1.242,64 dolar seviyesine yerleştirir. Diğer taraftan, fiyat denkleminin arz tarafına bakarak Bitcoin’in içsel değerini tahmin eden Hayes modeli. Bu model Bitcoin’in değerini 10.179,25 dolar olarak kaydediyor.

Kripto para piyasasında volatilite devam edecek!

Ardından fiyat denkleminin hem arz hem de talep tarafına bakan pazar modeli var. Bitcoin‘in değerini 10.845,77 dolarla Hayes model tahminine çok yakın tutar. Son üç Bitcoin düşüşünden sonra üç modelin simülasyonlarını yürüten Greg Giordano’a göre, bu üç içsel değerleme ilginç bir bakış açısı sağlıyor.

İlk olarak, bu pazar modelinin Hayes’in modelinin üzerinde yükseldiği ilk zamanlardan biri. Bunun sebebi madencilik gelirlerinin düşmesi; Bununla birlikte, madencilik zorluğu sabit kalırken, işlemler/blok ve benzersiz adresler arttı. Daha fazla kullanıcının Bitcoin için böyle bir ayı ortamında hesap oluşturduğunu görmek çok ilginç. Bununla birlikte, madenciliğe yöneltilen kaynakların miktarı hiç düşmedi. Üç modelden hangisinin eninde sonunda doğru olacağı belli değilken, bir şey açık: Kripto para piyasasında volatilite devam edecek.

Forbes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin