Son raporlara göre, Blockchain piyasasında patlama bekleniyor
Son raporlara göre, Blockchain piyasasında patlama bekleniyor

Son raporlara göre, Blockchain piyasasında patlama bekleniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

MarketsandMarkets tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, Blockchain cihaz endüstrisi 2024 itibariyle 1,28 milyar dolara ulaşabilir. Bu, 2019’dan sonraki beş yıl boyunca %42,5’lik bir CAGR’yı düşünüyor. Perakende ve tedarik zinciri yönetiminde en önemli gelişmelerden biri gerçekleşecek.

Blockchain piyasası büyümeye devam ediyor

Rapora göre, Blockchain cihazları pazarı 218 milyon dolar değerinde. Pazarın 2024 itibariyle, %485 oranında büyüyerek 1,28 milyar dolara ulaşması bekleniyor. MarketsandMarkets, sektördeki bazı önemli büyüme itici güçlerinin Blockchain’in benimsenmesi ile ilgili olduğunu düşünüyor. Örneğin, perakende ve tedarik zinciri yönetiminde ve dijital varlıklar için artan pazar değerinde gelişmeler olacak. Kripto para birimleri de Blockchain cihazların benimsenmesini arttırmada önemli bir rol oynayacak.

VeChain (VET), Walmart China Blockchain İzlenebilirlik Platformu’na (WCBTP) güç sağlamak için PwC, İç Moğolistan Kerchin ve Chin Zincir Mağaza & Franchise Derneği’nin yardımıyla Çin’de Walmart ile işbirliği yapıyor. Farklı bölgelerde buna benzer başka birçok girişim var. Kripto para birimleri geleneksel kripto platformları veya borsaları aracılığıyla ve kripto ATM’leri kullanılarak satın alınabilir. Bitcoin ATM benimsenmesi sadece üç yıl içinde %500 büyüdü ve yeni bir boğa piyasası başlarsa, pozitif eğilim devam edebilir.

Blockchain pazarını daha ileriye taşıyacak katalizörler

Ayrıca, Blockchain akıllı telefonları da piyasaya sürülüyor. Cihazlarına Blockchain çözümleri ekleyen birçok akıllı telefon üreticisi var. Samsung bu yılın başlarında, üzerinde bir kripto cüzdanı olan Galaxy S10 serisini piyasaya sürdü. Ancak, düzenlemeler ve farkındalık eksikliği de dahil olmak üzere bu pazarın genişlemesini kısıtlayabilecek bazı sorunlar var. Bu konuyu rapor şu sözlerle açıklıyor:

Pazar için kilit fırsatlardan biri, çeşitli sektörlerde ve bölgelerde kripto para biriminin artan bir şekilde kabul edilmesidir. Oysa pazar büyümesini kısıtlayan temel faktörler arasında belirsiz düzenlemeler ve uyumluluklar ve farkındalık eksikliği yer alıyor.

Blockchain akıllı telefonların bazıları arasında HTC Exodus, Pundi Xphone, Electroneum M1 ve Sirin Lab’in Finney telefonu bulunuyor. Bu cihazların çoğu, kullanıcının özel anahtarları tutmak için ayrı bir cihaz satın alma ihtiyacını ortadan kaldıran yerleşik bir donanım cüzdanı sağlar. Dijital para birimleri genişlemeye devam ettikçe, kripto para birimleri kullanarak ödeme yapacak PoS cihazları da Blockchain sektörünün büyümesine yardımcı olacak. Şirketler Blockchain etkin PoS cihazları ile kripto para birimleri almaya başlayabilir. Blockchain pazarında en büyük büyümeyi yaşayabilecek bölgelerden bazıları Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik (APCA).

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin