Kripto para borsası Binance, malta, kripto para, kripto para haberleri
Kripto para borsası Binance

Kripto para borsası Binance Malta’ya taşınıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Binance, Japonya’daki faaliyetleri için düzenleme kurumuna kaydolmadığı için Finans Hizmetleri Ajansı’ndan (FSA) resmi bir uyarı aldı.

23 Mart tarihinde Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya hitaben yazılan bir mektupta FSA, borsa operatörünü Japonya’da ruhsatsız faaliyetlerine son vermesi konusunda uyardı.

Zhao, borsanın FSA’dan mektubunu aldığını doğruladı. Avukatlarının FSA ile temas halinde olduğunu ve bir çözüm bulacağını söyledi.

Bu arada Binance, Malta ülkesinde bir ofis açacağını da açıkladı. Binance merkez şuanda Hong Kong’da ve burda da menkul kıymet düzenleyicileriyle çatışmalı bir süreç yaşıyor. Binance Malta’da, statüsünü arttırarak, dünyada ilk nakit-kripto para işlemini açmayı planlıyor.  Şu anda kripto para borsası CoinMarketCap verilerine göre 1,6 milyar dolarlık 24 saat işlem hacmi ile en büyük kripto para platformu.

Kripto para borsası Binance’ın Malta macerası başlıyor

Zhao Bloomberg’e verdiği demeçte, “Yakında bir bankacılık anlaşmasını açıklayabileceğimizi söyleyebilirim. Bu arada Malta, kripto ve fintech olduğunda çok vizyonlu bir yer.” dedi.

Zhao ayrıca, Malta’nın hükümeti tarafından ülkenin son zamanlarda fintech girişimlerini çekmeye yönelik son adımlarının bir parçası olan, kripto para şirketleri için elverişli bir ortam yaratmayı amaçlayan bir tasarıyı gözden geçirmesi için davet edildiğini söyledi.

Malta başbakanı Joseph Muscat dün attığı tweette şunlar yazıyordu:

“#Malta @binance’e Hoş Geldiniz. Blockchain tabanlı işyerlerinin düzenlenmesinde küresel öncü olmayı hedefliyoruz.

 

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin