Atlanta'da Hükümet bilgisayarlarını kapatan hackerlar, Bitcoin talep ediyor
Atlanta'da Hükümet bilgisayarlarını kapatan hackerlar, Bitcoin talep ediyor

Atlanta’da hükümet bilgisayarlarını kapatan hackerlar, Bitcoin talep ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

23 mart tarihinde raporlanana göre, hackerlar, ABD’nin Atlanta kentinde önemli bilgisayar sistemlerini kapattılar ve etkilenen sistemleri yeniden etkinleştirmek için 51.000 dolar değerinde Bitcoin talep ediyorlar.

Hackerlar, Atlanta’da hükümet bilgisayarlarını kapattılar

Atlanta Belediye Başkanı Keisha Lance Bottoms, 22 mart perşembe günü düzenlediği basın toplantısında saldırıyı açıkladı. Basın mensuplarına, yetkililerin saldırının derecesini bilmediğini ve herhangi birinin kişisel verileri yada banka hesaplarının ele geçirilip geçirilmediğini bilmediğini söyledi. “Hepimiz bu saldırıya maruz kaldık.” ifadelerini kullandı.

Saldırı ilk olarak 22 mart tarihinde, sabah saat 5’de farkedildi. Atlanta Şehri, kesintilerin, bazı müşterilerin faturalarını ödemek ve mahkemeleri ile ilgili bilgilere erişmek için kullandığı sistemleri etkilediğini belirtti.

Şehir memurlarının, FBI, ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve Microsoft’un, ihlalin kapsamını ve nasıl çözüleceğini saptamak için çalıştıkları bildiriliyor. 23 martta, şehir yetkilileri, vatandaşların kişisel bilgilerini yakından takip etmelerini ve hesapların içerisinde ki kişisel bilgilerin saldırıya uğramış olabileceğine inandıkları takdirde izlemelerine teşvik etti.

Bitcoin talep ettiler

Durum henüz çözülmedi. Bitcoin şu anda ortalama 8,500 dolardan işlem görüyor, bu da talep edilen fidye olan yaklaşık 6 Bitcoin ‘e mâl olacağını gösteriyor.

Bu, kripto para birimi karşılığında belediye bilgisayar sistemlerini rehin tutan ilk bilgisayar korsanları değil. Kasım 2017’de bir bilgisayar korsanı, Sacramento Bölgesel Transit sistemine saldırdı ve saldırı anında 8 bin dolar değerinde olan 1 Bitcoin talep etti ve fidye istedi.

Bitcoin için daha kötü bir fidye örneği de Almanya’daki bir parsel bombacısı aralık 2017’de Potsdam Noel pazarına gönderilen bir mesajda, Bitcoin bazında 10 milyon euro fidye ödenmesini talep etti. Patlamada başarısız olan paket, bir QR kodu içeriyordu. Paketin içerisinde havai fişek ve çivi türünde patlayıcı maddeler vardı.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin