Stellar Lumens ve SushiSwap fiyat analizi: XLM ve SUSHI için izlenecek seviyeler
Stellar Lumens ve SushiSwap fiyat analizi: XLM ve SUSHI için izlenecek seviyeler

Son günlerin efsane altcoin’inde pump hareketinden sonra gelen yüzde 22’lik dump traderları şaşırtmadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

UniSwap’in UNI yönetim tokenı keskin bir düzeltme yapmadan önce 8,60 dolara kadar yükseldi. Sonrasında meydana gelen düşüş ise traderları şaşırtmadı zira onlar fiyatın daha da yükselmesini bekliyorlar.

Uniswap’in yönetim tokenı UNI’nin % 22 düşüşle 8 dolar seviyesinden 6,80 dolara düşmesinin ardından Yearn.finance (YFI) ve Ethereum (ETH) bugün erken saatlerde hızla yükseldi.

Cryptocurrency daily market performance snapshot

48 saatten kısa bir süre önce piyasaya sürülen UNI, kısa sürede 1 dolardan 8 dolara yükseldi. Etkileyici bir sekiz katlık artıştan sonra, token geri çekilmeye başladı. Ancak işlem hacmi, traderların daha yüksek fiyatlara odaklandığını gösteriyor.

YFI ve ETH, UNI’deki düzeltmeyle yükseldi

UNI 1 dolardan itibaren parabolik bir ralli yapmaya başladığında, kripto para biriminin büyük borsalardaki fonlama oranı negatife döndü.

Çoğunluğu FTX borsasında olan traderlar, güçlü bir geri çekilme beklentisiyle UNI’yi büyük ölçüde shortladılar. Bu traderlar, UniSwap’in kullanıcılarına airdrop ile verilen 400 UNI token sahiplerinin çoğunun, fiyat 2,64 $’a ulaştıktan sonra nakit para kazanmak isteyeceğini düşünmüş olabilirler.

Ancak yaşananlar tam tersini gösterdi. UNI piyasaya sürüldükten sonraki 5 saat içinde, Binance, Coinbase Pro ve FTX kripto para birimini listeledi. Bu, yeni başlatılan bir token için ilk üç borsa arasında en hızlı listeleme oldu ve bazı kripto uzmanlarının, hızlı kar elde etmek için borsaların kendi listeleme politikalarını ihlal edip etmediğini sorgulamasına yol açtı.

Bu borsaların UNI’yi hızlı bir şekilde listelemesi, UNI talebinin artmasına neden oldu ve FTX’teki short odaklı sözleşme sahipleri pozisyonlarından vazgeçtikçe bu durum ralliyi daha da alevlendirdi.

Sonunda, token Binance’te yaklaşık 8,60 dolara ulaştı ve ardından fiyatın 7,00 dolara geri dönmeden önce 6,50 $ aralığında konsolide edildiği %22’lik bir düzeltme izledi. Bu fiyat hareketi gerçekleştiğinde, YFI’nin fiyatı %10.72 artarak 31.158 dolardan 34.509 dolara yükseldi.

The inverse correlation between YFI and UNI

Ethereum ayrıca UNI’nin fiyatı düştükten hemen sonra % 1’den fazla arttı.

Twitter’da popüler bir kripto analisti olan Hsaka, UNI ile YFI gibi büyük DeFi tokenları arasında ters bir korelasyon olarak isimlendirdiği duruma dikkat çekti. Ona göre, böyle bir hareket, birçok DeFi kullanıcısının UNI ticareti yaptığını gösteriyor. Ancak UNI zirveye çıkar çıkmaz, kârlar en iyi DeFi tokenlarına geri döndü ve YFI bu durumdan ilk yararlanan koin oldu.

Traderlar UNI rallisi ve keskin düzeltme hakkında ne düşünüyorlar?

UNI’nin ani yükselişi birçok yatırımcıyı şaşırtarken, bazı traderlar yönetim tokenının daha da yükselmesini bekliyor.

“DC Investor” olarak bilinen bir analist, Ethereum’da en çok kullanılan uygulama olarak UNI’nin güçlü performansının bir sürpriz olmadığını söylüyor ve şu vurguyu yapıyor:

“Kısa vadeli fiyat hakkında fazla yorum yapamıyorum. insanların UNI’nin hareketlerine öfke duymasına şaşırdım. En çok kullanılan uygulama, Bitcoin’den daha yüksek ücretler, birçok CEX’ten daha büyük bir hacim ve Ethereum’un en iyi demolarından biri. Gerçekleri görmeyi ve satın almayı öğrenin.”

“Crypto Medici” olarak bilinen bir başka popüler kripto traderı, UNI’nin muhtemelen düşük değerde olduğunu ve uzun vadede 3 ila 5 milyar dolarlık bir değere ulaşmasını beklediğini ifade ediyor ve şöyle diyor:

“UNI 3-5 milyar dolar değerinde olacak. Açıkça söylüyorum fiyat son derece değerinin altında. Token dağıtımı dahice bir plandı ve tokenı satan bir çok kişi, 1 milyar dolarlık değeri kırdığımızda FOMO’ya geri dönecek. Bu gelişme üçüncü sürüm ortaya çıkmadan ve likidite madenciliği hızlanmadan önce gerçekleşti.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin