Google trends
Bitcoin Google aramalarında bir çok ünlüyü geride bırakmaya devam ediyor

Son Google Trends verileri Bitcoin için ne söylüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Google Trends verilerine göre Bitcoin ilgisi son zamanlarda büyük kayıpların verdiği bu dönemde Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesini görüyor.

Google Trends verileri Bitcoin’e ilginin Nisan ayındaki yükseliş rallisi dönemini geçtiğini gösteriyor

Google Trends’in son verileri, Bitcoin’in yaklaşık yüzde 30 oranında düşüş yaşadığı ve uzmanların bu düşüşe henüz bir anlam veremediği dönemde kripto paraya olan ilgi artışını onaylıyor. “Bitcoin” için yapılan aramaların oranı, 8 Nisan’dan bu yana herhangi bir haftalık dönemden daha yüksek çıktı. Bundan önceki Nisan ayının yüksek arama verileri sırasında Bitcoin fiyatı 7000 dolardan 10.000 dolar sınırına kadar yükselmişti.

“Bitcoin öldü” ve ”HODL” gibi bazı terimler kullanılarak yapılan aramalar, bu yılın Şubat ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Ana akım medya yayınları, Bitcoin yatırımında yer alan riskin bir göstergesi olarak genellikle fiyat düşüşlerine odaklanırken, fiyat hareketlerinin daha geniş bir kamu bilincine ulaşması, pek çok yorumcu tarafından “reklamın iyisi kötüsü olmaz” fikrini destekliyor.

Aramalar tetikleyici olur mu?

BTC fiyatı tarihsel olarak arama sonuçları ile ilişkilendirildiği için, mevcut boğa piyasasının tersine dönmesi traderların gündeminde geniş yer buldu.

Bu tersine dönüş hareketi, Aralık ayında, kripto paralar için ilk “düzenlenmiş ekosistem”  olarak tabir edilen Bakkt’ın lansman haberi ile sonuçlanmıştı. Yöneticilerin, lansmanı 12 Aralık’tan 24 Ocak’a erteleme kararlarını açıkladıktan sonra, fiyatlar zaten tersine dönmeye başlamıştı.

Haberimizin yayına hazırlandığı esnada Bitcoin fiyatı CoinMarketCap verilerine göre 4.300 dolar seviyelerinde bulunuyordu. Bazı uzmanlar ise orta vadede Bitcoin’in yükselebileceğine dair umutlarını sürdürüyorlar.

Galaxy Digital’in kurucusu Mike Novogratz ve Fundstrat Global Advisors Tom Lee gibi en iyimser kripto uzmanları arasında bulunuyor. Bitcoin için bir toparlanma dönemi, kurumsal yatırımcıların mevcut varlıklara olan ilgi artışına bağlı olduğu düşünülüyor. Bu bağlamda piyasa Bakkt veya kurumsal girişimlere bel bağlamış gibi gözüküyor.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin