Kaybolan veriler 1 Bitcoin (BTC) fiyatına!
Kaybolan veriler 1 Bitcoin (BTC) fiyatına!

1 Bitcoin (BTC) hala çok değerli: Dark Web’te 300.000 kişinin bilgisi sadece 1 BTC!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli oto finans platformu Jiurong kullanıcı verilerinin 300.000 adetinin tehlikede olduğunu ve Dark Web (karanlık web) üzerinden bir Bitcoin (BTC) fiyatına satıldığını söylüyor.

Kaybolan veriler 1 Bitcoin (BTC) fiyatına!

Kaybolan verilere göre, kişisel bilgiler sadece gerçek isimleri ve e-posta adreslerini değil, aynı zamanda telefon numaralarını ve kimlik numaralarını da içeriyor. Bu veriler satış için hazırlandı. Ancak çalınan bilgiler arka plan sunucusunun tüm izinleri ile birlikte yalnızca bir Bitcoin (yaklaşık 4.294 dolar) için satılıyor. Lone Wolf takma ismiyle bir hacker şu açıklamayı yapıyor:

Eğer insanlar bu verileri elde etmek istiyorsa, teknik destek sağlayabiliyorum.

Jiurong, ipotek ve finansal hizmetler sağlayan bir otomatik finans platformu. Şirket büyük bir marka olmasa da şirketin yaklaşık 20 milyon yuan (yaklaşık 3 milyon ABD doları) aylık cirosu ve toplam 4,4 milyar yuan (634 milyon dolar) işlem hacmi ile 300.000 kayıtlı kullanıcısı var.

Bitcoin’in ortaya çıkmasıyla birlikte, hackerlar daha cesur saldırılar yapıyor

Platformun birkaç kullanıcısı, güvenliği ihlal edilmiş verilerin doğru olduğunu onayladı. Bu yazının yazıldığı sırada, Lone Wolf’a göre veriler satıldı. Dark web günümüzde medya raporları ile gündeme getirildiği için, kullanıcılar karanlık ağ pazarında gerçek hayatta bulunmayan her şeye erişebilirler. Anonim ve izlenemez bir ödeme yöntemiyle öne çıkan Bitcoin’in ortaya çıkmasıyla birlikte, hackerlar daha cesur saldırılar yapmaya başladılar.

News.8btc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin