Anket: Önümüzdeki üç ay içinde Bitcoin fiyatı artacak mı?
Anket: Önümüzdeki üç ay içinde Bitcoin fiyatı artacak mı?

Son düşüş Bitcoin için bir alım fırsatı mı? Korku ve açgözlülük endeksi ne diyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

19 Şubat’taki yaklaşık yüzde 10’luk bir düşüşün ardından, Bitcoin fiyatı 9 bin 600 ila 9 bin 800 dolar aralığında konsolide oldu. 15 Şubat’taki yüzde 6,23’lük fiyat düşüşü başlangıçta aşağı yönlü bir süreç başlatmıştı. 18 Şubat’taki yüzde 6,59’luk hızlı bir toparlanmaya rağmen, fiyat ertesi gün 9.312 dolara kadar düştü.

Sektördeki düşüş eğilimlerine rağmen topluluktaki birçok kişi Bitcoin’in son 7 gün içindeki performansından iyimserlik çıkarabilir.

Bitcoin günlük işlem hacmi artışta

Arcane Research tarafından derlenen verilere göre, Bitcoin’in 7 günlük ortalama işlem hacmi, geçen hafta günlük hacimde 1 milyar dolara yakın kaydedildi. Grafikte görüldüğü gibi, 7 günlük ortalama hacim Temmuz 2019’dan bu yana düşüş gösteriyordu fakat 2020 başladığında eğilim tersine döndü. Geçtiğimiz hafta BTC fiyatı 1000 dolar düşmesine rağmen, 2020’de Bitcoin için en yüksek günlük hacimler kaydedildi.

Tarihsel olarak, Bitcoin için günlük ortalama hacim artışı, 2019’daki yükseliş sırasında da gözlemlenen fiyat artışıyla desteklendi. Piyasa sağlığı açısından, sektöre dahil olmaya ve kâr etmeye çalışan potansiyel yatırımcılar için olumlu bir işaret olarak görülüyor.

Yatırımcılar korkuyor: Ancak fırsata çevrilebilir

Ancak korku ve açgözlülük endeksi trader’lar arasında bazı endişeler olduğunu gösteriyor.

Son iki haftada açgözlülük sinyali veren endeks son birkaç gün içinde tersine döndü ve güçlü bir korku sinyali gösterdi.

Haberin yazıldığı esnada korku ve açgözlülük endeksi, genellikle aşağı yönlü bir işareti tetikleyen “aşırı korku” notunun hemen üzerinde 43 puan aldı. Yatırımcı açısından bakıldığında, traderlar piyasa iyileşene kadar pozisyonlarını korudukları için güvenli bir senaryo ortaya çıkar. Bununla birlikte, geçmişteki çoğu düşüş yatırımcılar için bir şans anlamı taşıyordu ve bir satın alma fırsatı olarak görenler bunu lehine çevirdi.

Ticaret hacminin yüksek olduğu unutulmamalı. Yatırımcılar piyasaya akın ediyor ve çoğu, son düşüşlere karşın 2020’deki genel momentumun güçlü bir yükselişi işaret ettiğini düşünüyor.

ambcrypto

Ripple, XRP ve ETH arasında bir köprü kuracak


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin