21Shares müjde verdi: Xetra'da Bitcoin ETP başlatıldı!
21Shares müjde verdi: Xetra'da Bitcoin ETP başlatıldı!

İsviçreliler kripto para birimlerine her geçen gün daha çok ilgi duyuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para yatırımları üzerine gerçekleştirilen bir araştırmaya göre İsviçreliler kripto para yatırımlarına her geçen gün daha fazla odaklanıyor. Migros Bank adına yapılan araştırma, İsviçrelilerin artan oranda yatırım yaptığını veya aktif olarak kripto para birimlerine yatırım yapmak istediğini ortaya koyuyor.

Gençler kripto para birimlerine güveniyor

Pazar araştırma enstitüsü Intervista tarafından yapılan ankette, 18-55 yaşları arasındaki İsviçre vatandaşlarının %7’si kripto para sahibi. Daha da cesaret verici olan, 30 ila 55 yaşları arasındakilerin %7’si, gelecekte kripto portföylerini genişletmeyi planlıyor.

Ankete göre genç katılımcılar kripto paraların uzun vadede yükseleceğini düşünüyor. 18 ve 29 yaşları arasındaki %13’lük kesime göre, kripto paralar gelecekte daha önemli hale gelecek.

55 yaş üstü için kripto paralar yatırım aracı değil

55 yaşın üzerindeki katılımcılar ise beklendiği gibi kripto paralarla pek ilgilenmiyor. Bu kesimin sadece binde beşi, kripto para birimlerinin bunun uzun vadeli bir yatırım olduğunu düşünüyor.

Kripto paralara olan talep artışı, İsviçre’nin daha katı kripto düzenlemeleri getirmesinden hemen sonra geliyor.

Hem Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) kılavuzunda hem de AB’nin beşinci kara para aklama ile mücadele direktifinde (5AMLD) artık daha sıkı düzenlemeler söz konusu

Kripto firmalarının bin doların üzerindeki transferler için müşteri bilgilerini açıklamasını gerektiren kural, başlangıçta FINMA tarafından 5.000 dolar eşiğinde belirlenmişti. Ancak FATF ve 5AMLD direktiflerinin ardından limit bin dolara kadar indirildi.

cryptoglobe

Ripple, XRP ve ETH arasında bir köprü kuracak


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin