featured

Bitcoin fiyatı 29 bin doların altına düştü: BTC düşmeye devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para analisti Michael Pizzino, Bitcoin’in (BTC) 24 saatlik kaybından sonra hızla toparlanabileceğini öngördü. Analistin paylaşımında, piyasa liderinin hızlı bir toparlanmanın gerçekleşmesi için tutması gerektiğine inandığı kilit bir destek seviyesinde durduğunu paylaştı. Ayrıca 29 bin doların önümüzdeki birkaç gün içinde izlenmesi gereken önemli bir seviye olacağını belirtti.

Bitcoin

Bitcoin grafiğinde boğa ve ayı kaması formasyonu oluştu!

BTC’nin günlük grafiğinde, kısa vadeli düşen boğa kaması formasyonu ve orta vadeli yükselen ayı kaması formasyonu şekillendi. Geçtiğimiz hafta boyunca, BTC’nin fiyatı yükseliş grafiği formasyonunun sınırlarını aşmak ve 30 bin doların üzerine çıkmak için birkaç girişimde bulundu. Bu çabalara rağmen, ayılar fiyat artışını etkili bir şekilde kısıtladı ve bir kopuşu engelledi.

Bu grafik formasyonunu aşmaya yönelik en son çaba pazartesi günü gerçekleşti ve başarısızlıkla sonuçlandı. Grafik formasyonunun üst sınırının reddedilmesi Bitcoin fiyatında sert bir düşüşe yol açarak günlük grafikteki 9, 20 ve 50 Üstel Hareketli Ortalama (EMA) çizgilerinin desteğini kaybetmesine neden oldu.

Teknik göstergelerin de işaret ettiği üzere, satıcıların lehine olan momentumdaki değişim göz önüne alındığında, BTC’nin fiyatındaki düşüş önümüzdeki haftaya kadar uzayabilir. Basın zamanında, 9 günlük EMA çizgisi 20 günlük EMA çizgisinin altında yer alıyordu ve bu göstergelerin her ikisi de 50 günlük EMA çizgisinin altında konumlanmıştı.

Bu konfigürasyon, Bitcoin’nin kısa ve orta vadeli bir düşüş trendine girdiğini ve fiyat düşüşünün olası bir şekilde devam edeceğini ima ediyordu. Bu düşüş senaryosunun gerçekleşmesi hâlinde, BTC önümüzdeki hafta 28.215 dolar civarında bulunan orta vadeli yükselen kama formasyonunun alt sınırıyla karşı karşıya kalabilir.

Bu seviyenin altına inilmesi, bir sonraki hafta 27,5 bin dolara kadar bir düşüşün önünü açabilir. Bununla birlikte aşağı yönlü ivmenin devam etmesi hâlinde, kripto para biriminin fiyatının ay sonuna kadar 26.915 dolara kadar düşme ihtimali bulunmaktadır.

BTC’nin 29 bin dolar eşiğinin üzerinde bir günlük mum kapanışına ulaşması hâlinde bu düşüş görünümünün olumsuzlanacağını belirtmek önemlidir. Böyle bir senaryoda, kripto para biriminin fiyatı muhtemelen 30 bin dolar bariyerini aşmak için başka bir girişimde bulunacaktır.

coinedition

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin