Bitcoin ETF
ABD hükümetinin kapatılması Bitcoin ETF onayını nasıl etkiler?

Son dakika: SEC’ten Bitcoin ETF’si açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), bir Bitcoin ETF’si için son karar tarihini gelecek yıla kadar uzattığını açıkladı.

Bitcoin ETF’si için karar tarihi gelecek yıla uzatıldı

Online olarak yayınlanan bildiride, menkul kıymetler düzenleyicisi, ETF için inceleme dönemini 27 Şubat 2019’a uzattığını söyledi. Kural değişikliği önerisi, ilk olarak para yöneticisi VanEck ve bu yılın başlarında CBOE Borsası ile ortaklık yapan Blockchain şirketi SolidX tarafından sunuldu.

SEC kuralları uyarınca, teklife ilişkin bir karar daha fazla geciktirilemez, yani bir sonraki bildirim ETF’yi onaylamalı veya reddetmeli. Karar, birtakım ETF önerilerinin SEC tarafından reddedilmesinin ardından aylar süren belirsizlikten sonra geliyor. SEC, Ağustos ayında ProShares, GraniteShares ve Direxion tarafından sunulan dokuz ayrı Bitcoin ETF teklifini reddetti. SEC ertesi gün reddedilen tüm teklifleri tekrar gözden geçireceğini açıkladı.

VanEck/SolidX’in teklifi diğerlerinden farklı çünkü Bitcoin’e bağlı

Daha sonra SEC, ETF’lerin onaylanmasına izin veren ya da onaylamasına yönelik yeni beyanları paylaşmak üzere 6 Kasım’a kadar, bir yorum dönemini yeniden açtı. VanEck/SolidX’in teklifi, diğerlerinden farklı, çünkü değeri diğer dokuzu gibi vadeli piyasalardan ziyade Bitcoin’e bağlı. SEC benzer şekilde, bu teklif için bir yorum dönemini yeniden açtı, 17 Ekim’i herhangi bir ifadenin son tarihi olarak ve 31 Ekim’i ise herhangi bir yeniden yapılanma için son tarih olarak belirledi. Perşembe günkü bildiri de bugüne kadar 1.600’den fazla yorum aldı.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin