Bitcoin Cash
Bitcoin Cash bir ayda yüzde 81 düştü... Bu hızlı düşüş neden yaşandı?

Bitcoin Cash bir ayda yüzde 81 düştü… Bu hızlı düşüş neden yaşandı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

6 Kasım’dan bu yana, tam olarak bir ay içinde, Bitcoin Cash fiyatı yüzde 81,6 oranında düşerek 638 dolardan 117 dolara düştü.

Başlangıçta, Kasım ayının ilk haftasında, Bitcoin Cash’in (BCH) fiyatı, 15 Kasım’da hard forka yönelik beklenti arttıkça yükselmeye başlamıştı. Çünkü çekişmeli bir hard fork bekleniyordu. Ve bölünmüş bir zincir oluşması muhtemeldi. Böylelikle yatırımcılar varlığı biriktirmeye başladı.

Bölünmüş bir zincirde, normal şartlarda orijinal öğeye dayalı yeni bir kripto para oluşturulur ve orijinal varlığın sahipleri yeni oluşturulan kripto para ile ödüllendirilir. Bu nedenle, Bitcoin Cash hard fork olduğunda, Bitcoin SV, BCH sahiplerine ödül olarak dağıtıldı.

Bitcoin Cash neden düştü?

BCH ve BSV tarafları arasında yoğun bir çatışma ile ortaya çıkan hard forkun ardından, BSV tarafı Craig Steven Wright, Coingeek ve milyarder Calvin Ayre, Bitcoin Cash’e karşı tehditler yayınlamaya devam etti.

Bu, Bitcoin Cash’e karşı yüzde 51 saldırısı ile ve “spamming” işlemleriyle Blockchain’i dondurma tehditlerinden oluşuyordu. Tehditlerin hiçbiri gerçekleşmedi. Ancak kripto para piyasasında yatırımcıların hem BCH hem de BSV’nin kısa vadeli büyüme eğilimine olan güvenini azaltmak için yeterliydi.

Örneğin, ABD merkezli büyük bir kripto-fiat borsası olan Kraken, BSV kampından kaynaklanan saldırılardan dolayı BSV’nin gözaltına alındığını ve varlığı entegre edemediğini açıkladı:

Bitcoin SV, Kraken’in normal listeleme gereksinimlerini karşılamıyor. Aşırı yüksek riskli bir yatırım olarak görülmelidir. Traderlerin bilmesi gereken birçok uyarı var. NChain veya iştiraklerinden kaynaklanan saldırılara bağlı olarak gözaltına alınan kayıplar, Kraken’deki tüm BSV sahiplerinin arasında sosyalleştirilecektir. Ağın volatil durumu ve yapılan tehditler düşünüldüğünde, Kraken BSV’nin tam korumasını garanti edemez.

Ekosistemin bir tarafından gönderilen tutarlı saldırılar, sonuçta BCH’nin fiyatındaki düşüşe yol açan iki kripto parayı istikrarsızlaştırdı.

Geçtiğimiz aydan bu yana BCH’nin fiyatı yüzde 81,6 oranında düşerken, Bitcoin fiyatı ise yüzde 42 düşüşle 6.544 dolardan 3.700 dolara geriledi. BCH, BTC’nin satışından yaklaşık iki kat daha satıldı.

Bitcoin Cash nereye gidiyor?

Önemli bir teknik analist olan Peter Brandt’a göre, Bitcoin Cash’in teknik göstergeleri, varlık için kasvetli birkaç ayı işaret ediyor:

BCH gibi grafiklere bakıldığında, coinlerin büyük çoğunluğunun değersiz olacağına inanmak kolaydır.

Aşırı derecede abartılmış koşullar ve piyasa tükenmesi,  kripto paraların çoğunun önümüzdeki aylarda toparlanmasını sağlayabilir.Ancak, BCH’nin değerindeki kısa dönemli düşüşün keskin yoğunluğu, BCH’nin düşük fiyat aralığından kaçmak için önemli bir iyileşme yaşaması için zor bir pozisyon oluşturabilir. Bir ayı piyasasında veya genel bir düşüş trendinde, düşük hacimli kripto paraların çoğu düşük performans gösterir. 6 Aralık itibarıyla günlük BCH hacmi, 110 milyon dolar civarında ve günlük Bitcoin hacminin yüzde 2’sinden az olduğu görülüyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin