Binance

Son dakika: SEC yasal savaşı başlarken bankalar Binance.US’i terk ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Silvergate ve Signature fiyaskolarından zaten ürkmüş olan bankacılar, Binance hareketlerinden kendilerini uzak tutmaya başladılar. Pazartesi günü kripto para borsalarına karşı açılan davaların duyurulmasının ardından kripto sektörünün hem içindeki hem de dışındaki firmalar kutuplaşmaya başladı. SEC‘in Binance.US’nin gerçek faydalanıcısı olduğunu iddia ettiği Binance aleyhine açılan hukuk davası henüz başlamadı. Ancak durumdan etkilenen şirketler bilançolarını güvence altına almak için adımlar atmaya başladı.

İletişim eksikliği

Binance

SEC’i dava açmadan önce yapıcı bir diyaloğa girmeyi reddetmekle suçlayan Coinbase ve Kraken yöneticilerinin benzer açıklamalarını yineleyen kripto para borsası, kurumun dostane bir tartışma yerine mahkeme savaşını seçmesinden dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

“Soruşturmalarını çözüme kavuşturmak üzere müzakere edilmiş bir anlaşmaya varmak için kapsamlı iyi niyetli görüşmeler yaptık. Ancak çabalarımıza rağmen, SEC bugünkü şikayetiyle bu süreci terk etti ve bunun yerine tek taraflı hareket etmeyi ve dava açmayı seçti.

Bu tercih bizi hayal kırıklığına uğrattı. SEC’in iddialarını ciddiye almakla birlikte, bu iddiaların acil bir durum bir yana, bir SEC yaptırım davasının konusu bile olmaması gerekir. Platformumuzu güçlü bir şekilde savunma niyetindeyiz.”

Ne yazık ki Binance için şu anda davaya dahil oldukları gerçeği, kripto ticaret devi ile ilişkilerini “beklemeye almaya” başlayan ürkek bankacılık temsilcileri için çok fazla olduğunu kanıtladı.

Kriptodan kriptoya dönüşmek

Kripto para borsası tarafından Twitter’da yayınlanan bir açıklamada platform, bankacılık ortaklarının kendileriyle yapılan anlaşmalardan çekilmesi nedeniyle fiat para çekme işlemlerinin 13 Haziran’dan daha sonraki bir tarihe kadar askıya alınacağını duyurdu.

Teorik olarak bir kripto yatırımcısının bu konuda çok fazla endişelenmesine gerek yoktur. Çünkü nakde çevirme işlemi hâlâ farklı bir borsaya aktarılan stabilcoinler aracılığıyla yapılabilir. Ancak temkinli yatırımcılar yine de şu anda piyasalardan çekilmeye karar verebilir.

Şu an için bu karar yalnızca Binance.US için geçerlidir. Binance’in kendisi için fiat para çekme işlemlerine ilişkin herhangi bir duyuru yapılmadı. Ancak bu kesinlikle masanın dışında değil. Kripto borasasının sözcüleri, anlaşmalı oldukları bankalardan hangilerinin çalışma ilişkilerinden çekildiğini belirtmedi.

Büyük ölçüde işlerinin kapsamı nedeniyle kripto para borsası her zaman Cross River Bank, Axos Bank ve bu baharın başlarında çok fazla ileri geri konusu olan yakın zamanda feshedilen üç banka da dâhil olmak üzere aynı anda birden fazla kuruluşla iş yapmıştır.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin