featured

Son Dakika: Fidelity, Spot Bitcoin ETF’si için başvuru yapmaya hazırlanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2023 Haziran ayı, büyük şirketlerin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulunmak için akın etmesiyle Bitcoin ETF segmentinde bir dönüm noktası hâline geliyor. Dünyanın en büyük varlık yöneticisi Blackrock’un 15 Haziran 2023’te aynı başvuruda bulunmasının ardından, diğer şirketler Invesco, WisdomTree ve Bitwise da ayak izlerini takip etti.

Bu şirketler birlikte dünya çapında trilyonlarca dolar değerinde varlığı yönettikleri için bu başvuruların kripto piyasası için büyük bir destek olması muhtemeldir. Dolayısıyla bu durum, Bitcoin’in sektördeki en önemli sorunu aşmasına yardımcı olabilir; bu da finansal piyasalardaki geleneksel oyuncular arasında kripto para birimleri hakkındaki anlatıyı değiştirmektir.

Bitcoin

Daha önce CoinGape, Fidelity Investments’ın spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmaya hazırlandığını bildirmişti. Salı günü, raporlar şirketin başvuruyu yapmanın eşiğinde olduğunu gösteriyor.

Fidelity Bitcoin ETF

Wu Blockchain’e göre, dünyanın en büyük üçüncü varlık yönetimi firması, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulunmaya hazırdı. Fidelity’nin yönetim altındaki varlıklarda (AUM) 4,2 trilyon dolara sahip olduğu düşünüldüğünde, bu Blackrock’tan sonra bir başka dosyalama olacak.

Bitcoin ETF başvurusu, daha önce gözetim dışı bir kripto borsası olan EDX Markets’ı ortaklaşa başlatan varlık yönetimi firmasının ikinci büyük kripto merkezli girişimi olacak. Firma uzun süredir kripto piyasası fırsatından yararlanmakla ilgileniyordu ve birden fazla cephede çalışıyordu.

Aralık 2022’de firma Metaverse’deki hizmetler için üç ticari marka başvurusunda bulundu. Bu arada BTC fiyatı, Bitcoin ETF başvurusu resmi olarak açıklandığında 31.000 dolar ve ötesine doğru hoş bir yükseliş yaşayabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin