Bitcoin

Son dakika: BlackRock Bitcoin için harekete geçti! Bitcoin ETF’si yakında gerçek olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi Blackrock, bir Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) için başvuruda bulunma yönünde hamleler yapıyor. Reuters’in perşembe günü bildirdiğine göre Blackrock, bir spot Bitcoin özel tröstü başlatıp bir yıldan kısa bir süre sonra bir Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) için başvuruda bulunma yönünde harekete geçti.

Bitcoin ETF

Bitcoin ETF’si piyasaya sürüldüğünde, ana akım kripto pazarının benimsenmesi açısından büyük bir hamle olduğunu kanıtlayacak. Varlık yöneticisinin girişimi, Amerika Birleşik Devletleri düzenleyicilerinin kripto işletmelerine karşı giderek daha fazla yaptırım uyguladığı bir zamanda geliyor.

Varlık yöneticisi, 2022’nin üçüncü çeyreğinde, yakın zamanda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yasal bir mücadeleye sürüklenen ABD merkezli kripto borsası Coinbase ile bir ortaklık kurdu. Son girişimde Blackrock, Bitcoin ETF planları için anlaşmayı uzatıyor.

Bitcoin ETF’si finansal piyasalar için ne anlama geliyor?

Blackrock, başka hiçbir varlık yöneticisinde olmadığı kadar tüm sektörlerde ve dünya genelinde yaygın bir etkiye sahiptir. Bu durum, BlackRock Bitcoin ETF girişimini çeşitli hükümetlerin küresel düzeyde desteğine ihtiyaç duyan kriptonun benimsenmesini bir sonraki seviyeye taşımak açısından çok önemli bir yere koyacaktır. Bu nedenle ETF planı kripto pazarının büyümesi için stratejik olarak iyi çalışıyor olmalıdır.

Ayrıca Blackrock ETF’nin Coinbase Custody ve borsanın spot piyasa verilerini kullanacağı belirtildi.

“Blackrock, ETF için dijital varlıklar için çevrimdışı bir depolama çözümü olan Coinbase Custody’yi ve fiyatlandırma için kripto borsasının spot piyasa verilerini kullanacak.”

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin