featured

Ripple, Kolombiya merkez bankası ile ortaklık kurdu: XRP yükseliş sinyalleri mi veriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı geniş çaplı bir yasal savaş yürütmeye devam ederken blok zinciri şirketi, düzenleyici engellerin Kolombiya da dâhil olmak üzere yenilikçiliğinin ve erişiminin genişlemesinin önünde durmasına izin vermedi.

Kolombiya’nın merkez bankası Banco de la República, 15 Haziran’da yaptığı bir basın açıklamasına göre Ripple’ın merkez bankası dijital para birimi (CBDC) platformunu uygulamak için Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı (MinTIC) ile birlikte Ripple ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Ripple ortaklığı hangi projeyi temsil ediyor?

XRP Ledger (XRPL) blok zinciri tarafından desteklenen bu çabayla Kolombiya merkez bankası, Dijital Hükümet Müdürlüğü’nün rehberliğinde MinTIC’in blok zinciri deneylerinin üçüncü aşamasının bir parçası olarak yüksek değerli ödeme sistemini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Proje hakkında yorum yapan MinTIC Bakanı Mauricio Lizcano, projenin “yüksek değerli ödeme sisteminde farklı kullanım durumlarının simülasyonuna olanak tanıyacak teknolojik bir çözüm (prototip)” sunacağını vurguladı.

ripple

Bu arada, Ripple’ın Merkez Bankası Katılımı ve CBDC’lerden sorumlu Başkan Yardımcısı James Wallis, böyle bir iş birliğinin “kuruluşların dijital çağda faaliyet göstermesinin yeni yollarını açacağını” ve “kamu sektöründe blok zinciri teknolojisinin kullanımında dönüştürücü ilerlemelerin önünü açacağını” açıkladı.

Wallis şunları ekledi:

“Bu ortaklık, inovasyon ve verimliliği artırma ve nihayetinde kamu kuruluşlarını güvenli ve şeffaf işlemlerin tüm potansiyelini ortaya çıkarmaları için güçlendirme konusundaki kararlılığımızı ortaya koymaktadır.”

Daha önce Ripple, Finbold’un 18 Mayıs’ta bildirdiği gibi merkez bankalarının, finansal hizmet sağlayıcılarının ve hükümetlerin kendi dijital para birimlerini piyasaya sürmelerine olanak tanıyarak CBDC uygulamalarındaki sorunları çözmelerine yardımcı olmak için uçtan uca XRPL odaklı CBDC çözümünü açıkladı.

XRP fiyat analizi

Bu arada Ripple ekosisteminin merkezindeki token olan XRP, basın saatine göre 0,48 dolar fiyattan el değiştirerek son 24 saatte yüzde 5,80 ve önceki yedi günde yüzde 8,48’lik bir düşüş kaydetmesine rağmen aylık grafiğinde yüzde 13,60’lık bir artış kaydettiğinden, bu gelişmeye henüz herhangi bir tepki göstermedi.

ripple

Son olarak Ripple’ın son genişleme başarısının, XRP tokenini kripto para sektörünün çoğunluğunu saran ve XRP’nin tek bir günde piyasa değerinden 3 milyar dolar kaybetmesine neden olan düşüş döngüsünden çıkmaya doğru itip itmeyeceğini zaman gösterecek.

Amatör kripto para analisti Altcoin Sherpa’ya göre ise yakın gelecekte bunu başarmak için kesinlikle yeterli güce sahip, hatta 0,53 ila 0,6 dolar arasındaki kritik arz bölgesini aşması koşuluyla 0,8 dolara kadar ulaşabilir.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin