Bitcoin Cash (BCH) hayatta kalma mücadelesi veriyor
Bitcoin Cash (BCH) hayatta kalma mücadelesi veriyor

Son Dakika: Bitcoin Cash savaşı sona erdi! Kazanan belli oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash savaşı bitti. Geçtiğimiz hafta boyunca savaşan iki grup ağın ve dördüncü en büyük kripto para olan Bitcoin Cash’in kontrolünü elde geçirmek için çalıştı. Mücadele pazar belirsizliğini arttırdı ve fiyatını neredeyse yüzde 50 oranında düşürdü. Ayrıca piyasada FUD dalgası oluşturdu.

Bitcoin Cash savaşı, Bitcoin SV’nin kaybıyla sonuçlandı

Artık savaş, Bitcoin SV’nin kaybıyla sonuçlandı. Cuma günü yayınlanan bir web gönderisinde grubun milyarder temsilcisi Calvin Ayre, SV takipçilerinin artık Bitcoin Cash adını istemediğini ancak ağın kendi versiyonlarını desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

ABC denilen, kripto savunuculuğu nedeniyle kendisine verilen “Bitcoin İsa” lakabı ile tanınan Roger Ver ile Çinli Bitcoin madenciliği devi Bitmain gibi isimlerin yer aldığı grup da Bitcoin Cash’in sorumluğunu üstlenecek. ABC, Bitcoin Cash ağını destekleyen bilgisayarların, ağda farklı teknik geliştirmeler sunan ABC veya SV ile birlikte gitmeye karar verdikleri Nakamoto Konsensüsü olarak bilinen bir yarışı kazandı. Ayre, konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Bu kazanmanın tanımının her bir taraf için temelden farklı olduğu için çok kullanışlı. Bu yüzden burada bir kazan-kazan çözümü var.

Bitcoin Cash yatırımcıları yeni Bitcoin Cash ve SV tokenlerine sahip olmalı

Bitmain konuya yönelik henüz bir açıklama yapmadı. Parası 15 Kasım tarihinde bölünmüş olan tüm Bitcoin Cash yatırımcıları yeni Bitcoin Cash ve SV tokenlerine sahip olmalı. Geçmişte, böylesi bölünmeler, her ikisinin de verilmesiyle sonuçlandı. Ayre’nin CoinGeek’i, artık geçmişte olduğu gibi Bitcoin Cash’i değil, bunun yerine SV’yi destekleyecek. Ayrıca CoinGeek, ABC’nin zaferini SV için bir kayıp olarak görmüyor. Ayre, konuya yönelik şunarı söylüyor:

Açık bir şekilde tanımlanmış bir yolumuz var ve bu uygulanmak için hazır. Kazanma tanımımız ABC değil, SV’nin varlığıydı ve ekosistemi büyütmek için yola devam ediyoruz.

Savaşın son bulmasının ardından düşüş piyasasında Bitcoin Cash, %3,7 oranında artışla 209 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bitcoin, 14 Kasım’dan bu yana değerinin yüzde 30’undan fazlasını kaybetti. Birçok analist, bu fiyat düşüşü konusunda Bitcoin Cash hash savaşını suçladı.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin