Binance bu yıl ikinci kez hack saldırısına uğradı.
Binance bu yıl ikinci kez hack saldırısına uğradı.

Son Dakika: Binance Borsası Hacklendi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance Borsası’nda, 7 Mayıs 2019’da 17:15:24’de büyük bir güvenlik ihlali tespit edildi. Bilgisayar korsanları çok sayıda kullanıcı API anahtarı, 2FA kodu ve potansiyel olarak başka bilgiler elde etmiş gözüküyor. Bilgisayar korsanlarının, phishing, virüs ve diğer saldırıları içeren çeşitli teknikler kullanarak bu saldırıyı yaptıkları düşünülüyor. Borsa, hala kullanılan tüm olası yöntemleri araştırıyor. Henüz tanımlanmamış ek etkilenmiş hesaplar da olabilir.

Hackerlar Binance’den 7000 BTC çekebildi

Hackerlar bu işlem ile Binance Borsası’ndan 7000 BTC çekebildi, İşte hackin detayları:

https://www.blockchain.com/btc/tx/e8b406091959700dbffcff30a60b190133721e5c39e89bb5fe23c5a554ab05ea

Binance Borsasından yapılan resmi açıklama ise şu şekilde:

Yukarıdaki işlem etkilenen tek işlemdir. Sadece BTC sıcak cüzdanımızı etkiledi (toplam BTC varlıklarımızın yaklaşık %2’sini içermekteydi). Diğer tüm cüzdanlarımız güvenli ve zararsızdır.

Hackerlar, en uygun zamanda bağımsız görünen birkaç hesap yardımıyla, iyi planlanmış eylemleri gerçekleştirdiler. İşlem, mevcut güvenlik kontrollerimizden geçecek şekilde yapılandırıldı. Ne yazık ki, bu olayın yürütülmesinden önce engelleyemedik. Gerçekleştirildiğinde, geri çekilme sistemimizde çeşitli alarmları tetikledi. Bundan hemen sonra tüm para çekme işlemlerini durdurduk.

Zararlar karşılanacak

Binance bu olayın zararlarının #SAFU fonundan karşılanacağını ve hiçbir kullanıcı fonunun etkilenmeyeceğini belirtti. Ayrıca borsa tüm işlemleri mercek altına alıp kapsamlı bir araştırma yapacağını duyurdu. Araştırmanın bir hafta sürmesi bekleniyor bu süre zarfında sık sık güncellemeler borsa tarafından paylaşılacak.

Para çekim işlemleri durduruldu

Binance Borsası, para yatırma ve çekme işlemlerinin bu zaman dilimi boyunca kaldırılacağını açıkladı. Ancak borsanın endişesi daha büyük çünkü bu süre zarfında hackerların belirli kullanıcı hesaplarını kontrol edebileceğinden ve fiyatları etkilemek için kullanabileceğinden korkuyor.

 Bu duruma piyasa nasıl cevap verecek ve Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Ancak kripto piyasasının en çok güvendiği borsada yaşanan böyle bir hadise yatırımcıları korkutabilir. Şimdi top Binance ekibinde bu süreci iyi yönetirlerse piyasa güçlenerek geri döner. Gelişmeler için takipte kalın.

Binance

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin