tether

Son dakika: Balinalar en büyük stablecoini terk ederken Tether (USDT) dolar sabitini kaybediyor, yatırımcılar endişeli!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Balinalar, kripto para piyasasındaki en büyük stabilcoin olan Tether’i (USDT) önemli miktarlarda satarak Curve 3pool likidite havuzundaki hakimiyetinin artmasına neden oldu. USDT’nin olağandışı akışı, stablecoinin istikrarına ilişkin endişeleri tetikledi ve USDT’nin elden çıkarılmasıyla ilgili endişelere neden oldu.

Curve 3pool’daki Tether rezervleri

Miles Deutscher, USDT ile ilgili artan endişeleri paylaşmak için Twitter’a gitti ve aşağıdaki mesajı paylaştı.

“Balinaların USDT’yi boşaltması sonucunda USDT artık Curve 3 havuzunun yüzde 50’sinden fazlasını oluşturuyor.”

USDT’nin son zamanlarda balinalar tarafından boşaltılması, Curve 3 havuzunun bileşimini önemli ölçüde etkiledi. USDT şu anda likidite havuzunun yüzde 73,17’sini oluşturuyor ve her biri yüzde 13’ün üzerinde. Bu, Kasım 2022’den (FTX çöküşü) bu yana görülen en yüksek değer.

tether

USDT girişlerindeki bu ani artışın yalnızca FUD’un bir sonucu olup olmadığı ya da bu eylemleri yönlendiren içeriden bir bilgi olup olmadığı belirsizdir. USDT’ye yönelik incelemelerin büyük bir kısmı, Terra çöküşünün ardından de-peg’inden kaynaklanıyor.

CoinGape 12 Mayıs 2022’de, tokenın yüzde 4,8 düşüşle 0,9508’e gerilediğini ve 2017 kripto çöküşünden bu yana en düşük seviyeye indiğini bildirdi. Yine 6 Haziran 2022’de Tether (USDT), ValleySwap’te USD Coin (USDC) başına 0,18 dolardan işlem görerek önemli bir düşüş yaşadı.

tether

Balinaların hareketleri Tether istikrarını sarsıyor!

Bir blok zinciri araştırmacısı olan Lookonchain, USDT’yi çevreleyen pompa ve boşaltma faaliyetleriyle ilişkili belirli adresleri belirleyerek duruma daha fazla ışık tuttu.

USDT’nin elden çıkarılması senaryosundaki kayda değer oyunculardan biri, elden çıkarılmasının ardından Aave V2’de USDT’yi açığa çıkardığı bildirilen CZSamSun’dur. CZSamSun, Aave V2’den önemli miktarda USDT, özellikle de 31.544.278 USDT ödünç aldı ve bunu 0,9978 dolar karşılığında 31.475.408 USDC ile değiştirdi. Ayrıca CZSamSun 10 milyon USDC’yi Aave V2’ye geri yatırmış olup bu da depegging durumundan faydalanmak için hesaplanmış bir strateji olduğunu göstermektedir.

USDT’nin balinalar tarafından yakın zamanda elde çıkarılması ve bunun Curve 3pool üzerindeki müteakip etkisi, Tether’in istikrarı ve güvenilirliği konusundaki endişeleri bir kez daha artırdı. Tether şu anda 0,9973 dolardan işlem görüyor ve son 24 saat içinde değerinde yüzde 0,25’lik hafif bir düşüş yaşadı. Yaklaşık 83 milyarlık piyasa değeri ile USDT, kripto para piyasasındaki en büyük ve en yaygın kullanılan stabilcoinlerden biri olmaya devam ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin