featured

Bitcoin altına karşı: BTC, 3 ayın en düşük seviyesine rağmen altından daha iyi performans gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatları mart ortasından bu yana en düşük seviyelerine geriledi. Ancak varlık, bu yıl altından büyük bir farkla daha iyi performans göstererek değerini korudu. Zincir üstü analiz firması Glassnode, Bitcoin fiyatlarını altın fiyatlarıyla karşılaştırıyor. Ayrıca, Bitcoin’in spot fiyatı 13,3 ons altına eşdeğerdir ve yılbaşından bugüne yüzde 46’lık bir artış göstermiştir.

Bitcoin altına karşı: Savaş devam ediyor

Bitcoin, Mart 2020’deki COVID-19 dip seviyesinden bu yana yaklaşık yüzde 430’luk şaşırtıcı bir marjla altından daha iyi performans göstermiştir.

Bitcoin
Bitcoin ve Altın Oranı Kaynak: Glassnode

Veriler, mevcut fiyat dalgalanmasına rağmen Bitcoin’in hâlâ bir değer deposu olarak kabul edildiğini göstermektedir. 2023’ün başından bu yana Bitcoin’in değeri yüzde 51,6 oranında artmıştır. Nisan ortasındaki yılın en yüksek fiyatı da hesaba katılırsa bu artış değerin iki katına çıkması anlamına geliyor.

Buna kıyasla, altın fiyatları yıl başından bu yana sadece yüzde 6,2 arttı. Altın şu anda 1.940 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor ve nisan ortasındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.040 dolar/ons’a kıyasla yüzde 5 düşüş gösterdi.

Bununla birlikte daha değişken olan Bitcoin, Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolardan yüzde 63,7 kaybederek daha kötü bir konumda. Buradan çıkarılacak sonuç her ikisinin de mükemmel değer depoları veya güvenli limanlar olduğu, altının yavaş ve istikrarlı, BTC’nin ise daha çok bir roller-coaster yolculuğu olduğudur.

Buna karşılık ABD doları yüksek enflasyon seviyeleri nedeniyle son birkaç yılda önemli ölçüde değer kaybetti. Inflation Tool verilerine göre 1956’dan 2022’ye kadar olan kümülatif enflasyon yüzde 976’dır. Bu da o zamanki 100 doların şu anda neredeyse 1000 dolara eşdeğer olduğu anlamına geliyor.

Amerika’da enflasyon, Federal Rezerv’in faiz artışları nedeniyle geçen yıl bu zamanlar yüzde 9’un üzerine çıktıktan sonra şu anda yüzde 4 seviyesinde. 14 Haziran’da FED, faiz artırımlarını bir aylığına durdurduğunu açıkladı. Bu, dörtnala koşan enflasyona yanıt olarak Mart 2022’de faiz artırımına başlamasından bu yana ilk kez yapılan bir askıya alma.

Bitcoin fiyatları üç ayın en düşük seviyesine geriledi

Bitcoin, Fed’in açıklamasına ve Amerika’nın kripto baskısının ortasında giderek artan olumsuz piyasa duyarlılığına kötü tepki verdi. BTC, birkaç saat önce 15 Haziran’ın ilk saatlerinde üç ayın en düşük seviyesi olan 24.879 dolara geriledi.

Varlık, yazı yazıldığı sırada 25.000 dolar seviyesinin hemen üzerinde seyredecek şekilde toparlandı. Ancak giderek daha fazla düşüş eğiliminde görünüyor.

Bitcoin

BTC uzun vadeli konsolidasyon kanalından çıktı ve mevcut seviyelerde destek buldu. Bu seviyenin altında bir kırılma, ocak ve şubat aylarında birkaç kez sıçradığı 23.600 dolarda daha fazla destek görebilir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin