featured

Son dakika: Bakkt; Cardano, Polygon ve Solana’yı düzenleyici gerekçelerle delist etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto firması Bakkt, ABD SEC’in varlıkların menkul kıymet olduğu yönündeki etiketini takiben Cardano, Polygon ve Solana’yı listeden çıkardı. Dijital para birimi ticaret platformu Bakkt Inc, bu hafta başında Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yatırım sözleşmeleri olarak belirlenen dijital para birimlerinden üçü olan Cardano (ADA), Solana (SOL) ve Polygon’u (MATIC) listeden çıkarmak için sıraya girdi.

Kripto firması Bakkt duruşunu belirledi

Fortune tarafından bildirildiği üzere Georgia, Amerika Birleşik Devletleri dijital para platformu, etraflarında dolaşan düzenleyici belirsizliğe dayanarak üç dijital para birimini listeden çıkarmak için tavır aldı. Şirketin Genel Danışmanı Marc D’Annunzio Fortune’a yaptığı açıklamada, “daha kapsamlı bir madeni para listesinin uyumlu bir şekilde nasıl sunulacağı konusunda daha fazla netlik sağlanana kadar” harekete geçtiğini söyledi.

Bakkt

Bakkt’ın, ana akım dijital para alım satım platformlarının aksine sadece dijital para birimlerinin basitleştirilmiş bir listesini desteklediği biliniyor ve firma, SEC’in Bittrex’e karşı dava açmasının ardından birkaç ay önce Algorand (ALGO) ve Decentraland (MANA) ikilisini listeden çıkardı.

Sektördeki baskıların daha kapsayıcı hâle gelmesiyle birlikte Bakkt, ihtiyatlı olmayı ve platformunda tartışmasız küçük varlık listesini etkin bir şekilde yönetmeyi seçti. Şu anda Bakkt, diğerleri arasında yalnızca Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC), USDC ve Shiba Inu (SHIB) ticaretini desteklemektedir.

Hızlı büyüyen sektör trendi

İşaretli dijital para birimlerinin SEC tarafından listeden çıkarılması hızla büyük bir trend hâline geliyor ve endüstri uzmanlarının endişelerini dile getirdiği bir durum, ilgili tokenlerin likiditesini azaltabilir.

Robinhood, üç dijital para birimini platformundan çıkaracağını duyuran ilk ticaret kuruluşu oldu. Bakkt’ın aksine, kullanıcılara bu ayın 27’sine kadar etkilenen üç tokenı takas etmeleri için kaldıraç sağladığı için hareketi hemen olmasa da listeden çıkarılması daha az incitici olarak kabul edilemez.

Bakkt

Robinhood’un ardından eToro, ABD’li müşterilerinin, etraflarında düzenleyici bir netlik olana kadar artık üç dijital para birimine erişemeyeceğini vurgulayarak bu eğilime katıldı.

Cardano, Solana ve Polygon’un mevcut sıkıntıları SEC’in Aralık 2020’de Ripple Labs Inc’i 1,3 milyar dolarlık bir davada suçladığında bir güvenlik olarak etiketlediğinde XRP’nin uğraşmak zorunda kaldığı ilgili bir mücadeleyi temsil ediyor. Listeden çıkarmaların genişlemesiyle birlikte endüstri analistleri bu trende hangi platformun katılacağını merakla bekliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin