featured
Print

Son dakika: ABD TÜFE enflasyon verileri açıklandı! Bitcoin ve Ethereum fiyatı kritik seviyeyi aşacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD TÜFE enflasyonu yüzde 3,3’lük beklentiye karşın yüzde 3,2 olarak gerçekleşti. Bitcoin ve Ethereum fiyatları baskı altında kalmaya devam ediyor ancak yatırımcılar umutlu.

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre, temmuz ayı için yıllık TÜFE enflasyonu, yüzde 3,3’lük piyasa beklentisine karşılık yüzde 3,2 olarak gerçekleşti. Buna ek olarak Çekirdek TÜFE enflasyonu yüzde 4,8’lik piyasa beklentisine karşı yüzde 4,7 olarak gerçekleşirken aylık oran da yüzde 0,2’de kaldı.

Bitcoin

JP Morgan TÜFE enflasyonunu yüzde 3,4 olarak tahmin etti. Goldman Sachs, Barclays, HSBC ve UBS gibi diğer Wall Street devleri ise yüzde 3,2 tahmininde bulundu. BMO, Bloomberg, Citigroup, Credit Suisse, Morgan Stanley ve Visa ise enflasyonun yüzde 3,3 seviyesinde gerçekleşeceğini tahmin etmektedir.

Manşet enflasyonun yüzde 3’ün altına düşmesi, hisse senetleri ve kripto piyasalarında daha fazla yukarı yönlü hareket getirebilirdi. Aslında CME FedWatchTool şu anda Fed’in Eylül 2023’te yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında Federal hedef oranını sabit tutma olasılığının yüzde 90’dan fazla olduğunu gösteriyor. ABD Dolar Endeksi (DXY) yüzde 0,63 düşüşle 101,78 seviyesine geriledi ve düşmeye devam etmesi bekleniyor.

Bitcoin ve Ethereum fiyatı TÜFE’den sonra düşecek mi?

Yatırımcılar Bitcoin ve Ethereum’un sırasıyla 30 bin ve 2000 dolarlık kilit psikolojik seviyeleri aşmasını bekliyor. Ancak kripto fiyatları baskı altında kalmaya devam ediyor.

TÜFE

Bitcoin fiyatı son 24 saat içinde yüzde 1’den fazla düştü ve fiyat şu anda 29.500 dolar civarında işlem görüyor. Enflasyonun beklenenden daha az gelmesiyle birlikte kripto varlıklarda küçük bir artış bekleniyor. Analistler Bitcoin fiyatının daha önce beklenen 35 bin dolar seviyesine yükselmesini bekliyor, ancak dalgalanma yaşanabilir.

Bu arada, Ethereum fiyatı son 24 saatte yüzde 0,5 düşüşle 1850 doların üzerinde işlem görüyor. Bitcoin ve Ethereum işlem hacmi, volatilite eksikliğinin ortasında haftalardır düşük kalıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin