kripto

Son dakika: ABD Meclisi, SEC ve CFTC yargı yetkisine açıklık getirmek için kripto tasarısını oylayacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Finansal Hizmetler Komitesi, kripto endüstrisi için net kurallar ve yönergeler getiren düzenleyici bir çerçeve oluşturmak üzere önümüzdeki haftalarda kapsamlı bir dijital varlık tasarısı oylayacak. Bu karar, Mali Hizmetler Komitesi’nin dijital varlık piyasası yapısı ve ödeme sabit paralarının düzenlenmesi için netlik sağlamaya yönelik duruşmayı takip ediyor.

ABD Meclisi önümüzdeki haftalarda kriptoya düzenleyici netlik getirecek

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Cumhuriyetçi Başkanı Patrick McHenry, kripto endüstrisine açıklık getirmek amacıyla dijital varlık tasarısı üzerinde bir komite oylaması yapmayı planlıyor. Tasarının oylanması, milletvekillerinin 11 Temmuz’da geri dönmelerinin ardından gerçekleşecek.

“4 Temmuz tatilinden döndüğümüzde bu komitenin bu mevzuatın bir şeklini işaretlemesini amaçlıyorum.”

Salı günü ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, dijital varlık piyasası yapısı ve ödeme sabit paralarının düzenlenmesine ilişkin “netlik” getirmek için iki yasa tasarısını görüştü. Tasarılar, ABD’de dijital varlıkları düzenlemeye yönelik ilk adımı işaret ediyor.

SEC

CoinGape Media daha önce ABD Temsilciler Meclisi’nin dijital varlık ekosistemi ve coin endüstrisinin gözetimi konusunda nasıl netlik sağlayacağını bildirmişti. Tasarı hem Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) hem de Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) ayrı alanlarda kripto endüstrisi üzerinde yargı yetkisi sağlamayı amaçlıyor.

Firmalar, ABD SEC‘in çoğu dijital varlığının menkul kıymet olduğunu savunarak uygulama yaklaşımına göre bir düzenleme yaptığı için ABD Kongresi’nden böyle bir netlik arıyor. SEC, görünüşte belirsiz olan önerilen düzenlemesine kaydolmak için dijital para borsalarına ve firmalarına ihtiyaç duyuyor.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, ABD SEC ve Başkan Gary Gensler’in yanlış yaklaşımını kabul ediyor. Demokrat Sıralama Üyesi Maxine Waters, borsaların geçici kayıt almasına izin vermenin kötü aktörlere olanak sağlayabileceğini söyledi. Senatörler Sherrod Brown ve Elizabeth Warren kripto varlıkları konusunda şüpheci.

SEC eylemleri kripto yatırımcılarını aldatıyor

FTX’in çöküşünden sonra ABD SEC’in dijital borsalara yönelik yaklaşımı yatırımcıları milyarlarca dolar dolandırdı. Kripto endüstrisi, SEC’in Binance ve Coinbase’e karşı açtığı davaların yatırımcıları korumak için değil, kripto endüstrisi üzerindeki yargı yetkisini sağlamak için olduğuna inanıyor.

Bir ABD Bölge Mahkemesi yargıcı, Binance.US ve SEC’e bir uzlaşma anlaşması için çalışmalarını emretti ve varlıkların dondurulmasının yatırımcıları etkileyeceğine karar verdi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin