Bitcoin ve Ethereum günü nasıl tamamlıyor, altcoinler ne alemde?

Bitcoin ve Ethereum günü nasıl tamamlıyor, altcoinler ne alemde?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasasında bir gün daha geride kalıyor. Her ne kadar günlük kapanış gece 3’de olsa da günün büyük çoğunluğu geride kaldı. Geçtiğimiz haftadan başlayan ralli yeni haftaya da hızlı bir başlangıç yapmıştı. Herkes bir düzeltme beklerken Salı günü yeni bir zirve daha gerçekleşti. Bitcoin, son zamanlarda çıkamadığı seviyeyi test etti. Ethereum’da 3K seviyesini korumayı başardı. Bitcoin ve Ethereum önderliğinde piyasa yine iyi bir gün geçirdi.

Genel bir değerlendirmenin ardından daha detaylı bir inceleme yapalım. Bitcoin ve Ethereum ile başlarsak her iki varlık yükselişin ipini göğüslediğini görüyoruz.

Bitcoin ve Ethereum kazançları stabil tutmak istiyor

Dünkü fiyat artışının ardından, hem Bitcoin hem de Ethereum’un birkaç haftanın en yüksek seviyelerine yükseldiğini gören kripto piyasaları Salı günü marjinal bir şekilde konsolide oldu. BTC 45.500 dolara tırmandı, ETH ise 3.220 dolara yükseldi.

Bitcoin

Kâr amacı güdenler bazı pozisyonlarını kapatmış gibi görünüyor. Çünkü, Bitcoin fiyatı bugün iyi bir yere kendini taşıdı. Düne en yüksek seviyesini gördü. Hatta son 1 ayın en tepe noktalarından birine imza attı. 

BTC/USD paritesi Salı günkü seansta 45.500$’a yükseldi, ancak dün 43.354.61$’a yakın bir seyir izlemişti. Şimdi yanlış bir kırılma gibi görünen bugünkü hareket, 5 Ocak’tan bu yana en yüksek noktasına giderken 43.770 dolarlık son direncinin ötesine geçti.

10 günlük (kırmızı) ve 25 günlük (mavi) hareketli ortalamalar (MA), çoğu kişinin gerçek bir direnç bulunana kadar momentumun yükselmeye devam edebileceğini gösterdiğini düşünüyor.

Ethereum 

Altcoinlerin lider Salı günü üç haftanın en yüksek seviyesi olan 3.220$’lık gün içi en yüksek seviyeni gördü. Ardından ise ETH, konsolide sürecine geçti. ETH/USD paritesinde, boğaların dünyanın en büyük ikinci kripto para birimindeki pozisyonları tasfiye etmesiyle geri çekilme yaşandı. 

Ethereum şimdi yeni bir taban oluşturuyor gibi görünen 3.022$ olan eski direnç seviyesinin marjinal bir şekilde üzerinde oturuyor. 14 günlük RSI da 56 direnç seviyesinin altına düştü. Şu anda 54 civarında seyrediyor.

Altcoinler ne durumda?

Bitcoin ve Ethereum günün en yüksek seviyelerine doğru koştu. Altcoinler ise bu koşuyu boş geçirmedi. Birçok varlık en yüksek seviyelerini gördü. Shiba son günlerin en iyi performansını gösterdi. Hatta büyük düzeltme öncesi seviyelerini gördü.

Majör altcoinler içinde Ripple öne çıkmayı başarırken, alt sıralarda IoTeX yeni bir sürpriz yaptı. Gün içi yüzde 25’den fazla değer kazandı. Web3 varlığı olarak öne çıkan Holo ve Filecoin ise azımsanmayacak seviyelere kendini taşıdı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin