Bitcoin Taproot yükseltmesi etkinleştirildi: BTC fiyatında değişiklik var mı?
Bitcoin Taproot yükseltmesi etkinleştirildi: BTC fiyatında değişiklik var mı?

Son çöküş Bitcoin için ne anlama geliyor? Sağlıklı bir düzeltme mi yoksa felaketin başlangıcı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ARK Invest CEO’su Cathie Wood tarafından yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük kripto para biriminin fiyat listelerinde %15’in üzerinde düşüş göstermesine rağmen “Bitcoin konusunda çok olumlu” kalmamak için bir sebep yok. Yakın tarihli bir röportajda Wood, söz konusu fiyat düşüşünü “sağlıklı bir düzeltme” olarak nitelendirdi ve hiçbir pazarın düzgün olmadığını ve herkesin bunu bilmesi gerektiğini ekledi.

Wood: “Bitcoin sağlıklı bir düzeltme gördü”

Tanınmış yönetici kripto para biriminin ortaya çıkan kullanım durumlarını açıklamaya devam etti ve şunları söyledi:

“Bitcoin’in pek çok kullanım durumunu görüyoruz. Muhtemelen en önemli kullanım durumu, servetin el konulmasına karşı dünya çapında bir sigorta poliçesi olması.”

Bununla birlikte bu haberin yazıldığı sırada Bitcoin tekrar 50.000 dolar seviyesinin üzerindeki fiyatıyla iyileşme yolunda gibi görünüyor.

Bu noktada ARK’nın amiral gemisi fonu ARK Innovation ETF’nin de %5 oranında düştüğünü belirtmekte fayda var, bazı analistler bu fonu bu kadar çekici kılan şeyin son 24 saatte az zarar görmesi olduğunu belirtti.

“Tesla’nın hamlesi riskliydi”

Saxo Markets’ten Peter Garnry de bunlardan biri ve analist kısa süre önce Tesla, Bitcoin ve ARK’yı içeren bir risk kümesinden söz etti. Bağlam için, “yatırım şirketi ARK Invest uzun süredir Tesla’nın güçlü bir savunucusu odlu ve hisseleri tüm ARK Invest fonlarında en baskın pozisyondu.” Garnry’ye göre Tesla’nın 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın alması, ETF ürünleri için de geçerli olan büyük bir riskti.

Dün piyasa genelindeki büyük değer kaybının ardından, “Tesla’daki hisseler bugünlerde Bitcoin keskin bir satış yaşarken baskı altında. Bu da Ark Innovation ETF’de satış baskısına neden oluyor.”

Bu tür ETF’lerin Bitcoin’in fiyat performansına bağlı olmasına rağmen, Bitcoin ETF alanındaki çoğu büyük oyuncu düşüşü satın aldı.

Glassnode’dan alınan verilere göre, Purpose Bitcoin ETF, sahip olduğu 8.288 BTC’den 2.251’ini yalnızca son 24 saatte ekledi. Kanadalı Bitcoin ETF’nin AUM’u, lansmanından bu yana yalnızca bir hafta içinde yarım milyarı geçerek 564 milyon dolara ulaştı.

Kanada, Batı Yarımküre’nin Bitcoin ETF pazarında liderliği ele geçirmiş gibi görünüyor, zira ABD düzenleyicileri hala ülkede bir Bitcoin ETF’yi onaylamıyor.

Pek çok endüstri savunucusu, dünyanın en büyük stabilcoin’i olan Tether ve Bitfinex’i çevreleyen yasal sorunların, ülkede onaylanmayan bir Bitcoin ETF’sine büyük katkıda bulunan faktörler olduğuna inanıyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin