Kanadalı VersaBank’tan dikkat çeken dijital para hamlesi geldi! Hem dolar hem de euro destekli stabilcoinler geliyor
Kanadalı VersaBank’tan dikkat çeken dijital para hamlesi geldi! Hem dolar hem de euro destekli stabilcoinler geliyor

Kanadalı VersaBank’tan dikkat çeken dijital para hamlesi geldi! Hem dolar hem de euro destekli stabilcoinler geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kanada’nın önemli bankalarından biri daha kripto para alanına giriyor. VersaBank Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bankaya yatırılan Kanada doları ile destekleneceği bildirilen VCAD adlı bir dijital para birimi başlatmayı planladığını söyledi.

“Kuzey Amerikalı ilk stabilcoin” iddiası

Kanadalı banka, VCAD’in bir Kuzey Amerika bankası tarafından çıkarılan ve desteklenen, “bir fiat para birimini temsil eden ilk dijital para birimi” olacağını iddia ediyor. VersaBank, yatırım fonu yöneticisi 3iQ ve Blockchain firması Mavennet arasında bir ortak girişim olan Canada Stablecorp ile “stabilcoin” başlatmak için ortaklık kurduğunu söyledi.

Banka, Kanada doları mevduatları karşılığında dijital para birimini “finansal aracı ortaklarına” vererek VCAD’i “önümüzdeki aylarda” halka sunmayı planlıyor. Bu ortakların daha sonra VCAD’i doğrudan bireylere ve diğer işletmelere sunabilecekleri ifade ediliyor.

Geleneksek kripto paraların en büyük iki problemi çözülüyor

Stablecorp CEO’su Jean Desgagne, dijital para biriminin “geleneksel kripto para birimi piyasasının iki büyük eksikliğini”, yani dalgalanma ve güvenliği ele almayı amaçladığını söyledi. Banka ayrıca, sırasıyla VUS ve VEuro adı verilen ABD doları ve euro tarafından desteklenen, banka tarafından çıkarılan dijital para birimleri geliştirmeyi planlıyor.

VersaBank, tamamen dijital birkaç finans kuruluşundan biri. İşlemlerin gerçekleştirileceği fiziksel bir şubesi bulunmuyor. Buna ek olarak, iştiraki, kripto depolamak için dijital bir kasa çıkardı.

Kanada sektörde hızla büyüyor

Bir banka tarafından desteklenmemesine rağmen, 3iQ ve Mavennet, Kanada dolarına sabitlenmiş düzenlenmiş bir stabilcoin başlattı. Etherscan’a göre, bu ayın başlarında firmalar, halihazırda dolaşımda 170.000’den fazla token bulunan ve 0.7854 dolardan kabaca 133.000 dolarlık piyasa değerine sahip bir ERC-20 tokenini tanıttı.

Ek olarak VCAD, Kanada pazarındaki Kanada dolarına sabitlenmiş tek stabilcoin değil. Coinsquare şu anda eCAD ve TrustToken’in TrueCAD (TCAD) tokenini destekliyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin