Son Bitcoin de çıkarıldığında madenciler için teşvik edici olan işlem ücretleri olacak
Son Bitcoin de çıkarıldığında madenciler için teşvik edici olan işlem ücretleri olacak

Son Bitcoin de çıkarıldığında ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nisan, 17millionth Bitcoin’in çıkarıldığı zaman, büyük bir dönüm noktasını vurduğu için Bitcoin için yoğun bir aydı. Bu, 21 milyon Bitcoin hacmine ulaşılmadan önce kalan sadece dört milyon kripto para olduğu anlamına geliyor. Bununla birlikte, bu rakamın ulaşılmasının uzun bir zaman alacağına dikkat etmeliyiz. Bugün raporlar, şu anda yaşayan hiç kimsenin bu olayı görmeyeceğini ileri sürüyor. Bunun nedeni, protokolün olduğu gibi kalması, Bitcoin hacmine şu andan itibaren 122 yıl sonra ulaşılacak olması. Peki sadece son Bitcoin de çıkarıldığında ne olacak?

Bitcoin hacmine şu andan itibaren 122 yıl sonra ulaşılacak!

Şu anda, madenciler, maksimum arzın sağlanmasından önce, daha değerli Bitcoin tokenlerini bir ödül olarak almak için teşvik ediliyor. Bu rakamlara ulaşıldığında, kripto paralar olmamasına rağmen, işlemlerin hala onaylanması ve Blockchain’deki bloklarda saklanması gerekir. Bu da madencilerin işlem ücretlerinden yararlanabileceği anlamına gelir.

Geçen yıl ölçeklenebilirlik, blok kapasitesi ve işlem maliyetleri bir sorun olmaya başladı. SegWit 2010 yılında tanıtıldı. SegWit, her bir işlemin imza verilerinden imzalı olmayan verileri ayırarak işlem büyüklüğünü azaltır. Ayrıca, işlem verilerinin imzalarını kaldırarak ve Lightning Network entegrasyonunun önünü açarak, işlemin sürekliliğini iptal eder.

Son Bitcoin de çıkarıldığında madenciler için teşvik edici olan işlem ücretleri olacak

SegWit tarafından yapılan uygulamalar, bu yılın başlarında sadece onları tanıtan Coinbase ve Bitfinex gibi büyük borsalarla başladı. SegWit’in resmi lansmanı da daha düşük işlem ücretleri ile çakıştı. Daha önce, SegWit’in yapmayı amaçladığı şeyi daha büyük ölçekte yapmak için yola çıkan Lightning Network’ten bahsettik. Bitcoin Blockchain’den çoklu ödeme kanallarını açmasına izin verecekti. Böylece kullanıcılar, sahip oldukları işlemleri bir diğerine aktararak, Bitcoin’lerini bırakacak ve işlem yapacak. Kanal kapatıldıklarında, kullanıcılar toplamın oranını alır ve miktarların mülkiyeti Blockchain’e kaydedilir.

Ancak, bu madenciler için bazı sorulara neden oldu. Tüm kripto paralar çıkarıldığında, madenciler için teşvik edici olan işlem ücretleri olacak. Bununla birlikte, Lightning Network bu zamana kadar tam olarak entegre edilmiş olsaydı, günlük olarak çok daha az işlemin kaydedilmesi muhtemel olacak ve bu da yapılan para miktarını etkileyecekti.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin