10 altcoin
En çok değer kazanan 10 altcoin

Son 4 Ocak ayı farklı altcoin trendine sahne oldu… Ocak 2020, yeni bir altcoin sezonunu ateşler mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni yıl geldi ve hareketli günler başladı. Bitcoin yukarı yönlü bir ivme kazandı ve 6.850 dolar dip seviyesinden günler sonra 8000 dolar geri sıçradı. Her zaman olduğu gibi, kripto para piyasası bunu izledi. Son 4 yıldır Ocak aylarında altcoinlerin nasıl performans gösterdiğine baktığımızda, hem yükseliş hem de düşüş piyasaları için bir katalizör görevi gördüğünü söylemek mümkün. 2020’nin yeni bir altcoin sezonunu ateşleyip ateşlemeyeceğini görmek ilginç olacak.

Altcoin’lerin Ocak ayı performansları

Ocak, yılın ilk ayı ve doğal olarak, birçok tahmin ve tarihsel karşılaştırma bu aydan başlar.

Altcoin söz konusu olduğunda, Ocak ayının genellikle belirli bir trendin başlangıcını işaretlediğini belirtmek ilginç. Zira Tarihsel veriler bunu gösteriyor.

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi, 2016’da altcoinler çok ciddi kazanımlar elde etti. Bununla birlikte, pazarın gerçekten arttığı 2017 yılı gibi değildi. 2017 yılı, kripto para birimlerinin tüm kısa tarihi için belki de en önemli yıldı. Neredeyse hepsi zirveye ulaştı ve o zamanlar tüm zamanların en yüksek seviyelerini gördüler. Dahası, bu, kripto para birimlerinin popüler hale geldiği ve genel olarak tanıtıldığı zamandır.

2018 ise bir soğuma yılı olarak yorumlanabilir. Uzun süren ayı piyasası, altcoinlerin çoğunun değerlerinin büyük bir kısmını kaybetmesine neden olacaktı. Nitekim birçoğu ATH değerlerinin yüzde 90’ının altında işlem gördü.

Bir sonraki 2019 yılı ise toparlanma dönemiydi. Birçok altcoin belirli kazanımlara işaret etmesine rağmen, 2016 ve 2017’de görülen artışlardan uzaktı. Ancak en azından 2019 yılında önceki düşüşler durdu ve iyileşme işaretleri görüldü.

2020 yılında altcoinler ’i neler bekliyor?

Yukarıdakilerin hepsi söylenirken, belki de en mantıklı soru, 2020’de altcoinlere ne olacağıdır. Herkes bir tahminde bulunurken yıl oldukça olumlu başladı denilebilir.

Şimdiye kadar, tüm büyük altcoinler 1 Ocak’tan beri olumlu bölgedeler. En kayda değer kazananlar arasında yüzde 17,5 artış gösteren Bitcoin Cash (BCH), yüzde 16,9 artışa sahip Bitcoin SV (BSV) ve yüzde 11,75 oranında kazanım elde eden XRP’yi sayabiliriz.

Ayrıca 2020’nin Bitcoin’in ödül yarılanması yılı olduğunu da belirtmek gerekir. Doğrudan altcoin’lerle ilgisi olmasa da, Bitcoin’in fiyatını takip etme olasılıkları oldukça yüksek. Birçok insan BTC’nin halving’i takiben yükseleceğini düşünüyor ve bunun altcoinler üzerinde de bir etkisi olup olmayacağını yakından takip edeceğiz.

cryptopotato


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin