featured

Solana (SOL) için kritik zamanlar: Yüzde 10’luk düşüşün ardından dikkat edilmesi gereken 3 şey nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL), son iki gün içinde satış baskısının yoğunlaşmasıyla sert bir düşüş yaşadı.

Solana için destek 17 dolarda iken, direnç noktası ise 20 dolar seviyesinde bulunuyor.

1.FTX haberleri ile SOL düşüyor

FTX’in SOL pozisyonunu tasfiye etmeyi hedefleyeceği haberinin çıkmasının ardından altcoin’in fiyatı düştü. Bu paraların bir kısmı hak edilmiş olsa ve satılamayacak olsa bile bu haber piyasayı korkuttu. Solana’da açık pozisyonu olan yatırımcılar hızlı bir şekilde tasfiye edildi. Bunun sonucunda da %10’dan fazla bir değer kaybı gerçekleşti.

SOL Solana

2.Düşüş momentumu yoğunlaşıyor

Satıcıların fiyat hareketi üzerinde tam kontrole sahip olması nedeniyle Solana için en iyi umut, şu anda en önemli seviye olan 17 dolardaki destek noktasında tutunmaktır. Altcoin, bu düşüş trendini durdurmayı başaramazsa, fiyatın bir sonraki adımda 15 doları tekrar ziyaret etmesi yüksek bir ihtimaldir. Bu seviyeler en son Haziran ayında görülmüştü.

3.MACD göstergesinin düşüş işaretleri

3 günlük MACD göstergesi daha düşük bir dip yaptı. Bu SOL için kötü bir haber, çünkü satıcıların gelecekte fiyat üzerinde baskı kurmaya ve fiyatı daha da düşürmeye devam edebileceğini gösteriyor. Günlük RSI aşırı satış bölgesine de ulaşabilir. Bu durum devam ederse 17 dolar seviyesinin altında bir düşüş gelebilir.

SOLUSDT_2023-09-11_14-06-58

Sonuç olarak SOL için kısa vadeli fiyat tahminin düşüş yönünde olduğu söylenebilir. Fiyat düşüşe devam ederek 17 dolarda bulunan destek noktasını test edebilir.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin