featured

Ethereum (ETH) yatırımcıları için heyecan verici bekleyiş: Büyük yükseliş geliyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum’un (ETH) fiyatı, 450 gündür mevcut olan uzun vadeli artan destek çizgisine yaklaşıyor.

Fiyat hareketi düşüş yönlü olsa da RSI, daha önce %145’lik bir artıştan önce verdiği yükseliş sinyalinin benzerlerini veriyor.

Ethereum (ETH) fiyatı 450 günlük desteğe yaklaşıyor

Günlük grafikteki teknik göstergeler düşüşe işaret ediyor. Nisan ayında fiyat 2,000 dolardaki yatay direnç alanının üzerinde sapmıştı. Bu artışın sürdürülememesi düşüşe işarettir. Yani bu, alıcıların artışı sürdüremediği ve satıcıların devreye girdiği anlamına geliyor.

Temmuz ayında fiyat 2,000 dolar seviyesini direnç olarak yeniden doğruladı ve devam eden aşağı yönlü hareketi başlattı. ETH şu ana kadar sıçrama yapmadan önce 17 Ağustos tarihinde 1,550 dolara kadar düştü.

Ethereum şu anda 1,500 dolar seviyesindeki yükselen destek hattına yaklaşıyor. Çizgi, yukarı yönlü hareketin tamamı Haziran 2022’de başladığından beri mevcut. Daha spesifik olarak bu çizgi, 450 gün boyunca geçerliydi.

Ancak Kasım 2022’den bu yana çizgiye dokunulamadı. Bu çizgiye bir düşüş, mevcut fiyata göre %6’lık bir düşüş anlamına gelecektir.

Öte yandan, 2,000 dolar seviyesinin yeniden test edilmesi %24’lük bir yukarı yönlü hareket anlamına gelecektir.

Ethereum (ETH)

Ayrıca Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, önemli teknik ilerlemelere rağmen blockchain’in hâlâ gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirlik konusunda endişeleri olduğunu belirtti.

Ethereum (ETH) fiyat tahmini: Trend yükselişe dönebilecek mi?

Fiyat hareketi düşüş yönlü olsa da RSI kararlı bir şekilde yükseliş sinyali veriyor. Momentum göstergesi olarak RSI kullanıldığında, yatırımcılar piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu belirleyebilir ve bir varlığın biriktirilip satılmayacağına karar verebilir.

RSI değeri 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı yönlüyse boğalar avantajlıdır, ancak okuma 50’nin altındaysa tam tersi doğrudur. 17 Ağustos’ta RSI, Haziran 2022’den bu yana en düşük seviyesi olan 21’e düştü.

O zamandan beri bir artış gerçekleşti ve yükseliş eğilimi oluşturdu. Bu, momentum artışının fiyat düşüşüne eşlik ettiği bir tür yükseliş gelişimidir. Sonuç olarak ise genellikle önemli yukarı yönlü hareketlere yol açar.

Üstelik RSI artık aşırı satış bölgesinin dışına çıktı. Bu son kez gerçekleştiğinde, %145’lik bir artış gerçekleşmişti ve fiyat yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Bu yükseliş fiyat tahminine rağmen, yükselen destek hattından bir kırılma trendin hâlâ düşüş yönlü olduğunu teyit edecektir. Bu durumda fiyat %30 daha düşebilir ve 1,100 dolardaki destek noktasını test edebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin