featured

Solana (SOL) fiyatında sürpriz sıçrama: Ekosistemdeki yenilikler fiyatı yükseltiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum’un Layer-1 rakibi Solana (SOL), fiyatının 21,50 dolar seviyelerine yükselmesiyle son 24 saatte %10’luk sürpriz bir sıçrama yaptı. Bu fiyat artışıyla Solana, Dogecoin’in (DOGE) yerini alarak ilk on kripto para listesinde sekizinci sıraya yerleşti.

Bu hamleyle Solana haftalık kazançlarını %9’un üzerine çıkardı. Ayrıca Eylül ortasından bu yana fiyat %25’ten fazla bir yükseliş kaydetti.

Teknik grafikte SOL fiyatı halihazırda 20 günlük ve 50 günlük hareketli ortalamaların üzerinde işlem görüyor. MACD göstergesi, her ikisi de sıfır çizgisinin altında yer alan MACD çizgisi 0,0515 ve sinyal çizgisi 0,2471 ile yükseliş eğilimine işaret ediyor ve bu da grafiklerde olumlu hissiyatı gösteriyor.

Ayrıca Göreceli Güç Endeksi (RSI) 56,15 işaretinde iken, 14 günlük Basit Hareketli Ortalama (SMA) orta çizginin üzerinde 48,89 işaretinde bulunuyor. 14 SMA ile bu uyum, bu seviyede destek bulunması ve olumlu bir görünümün vurgulanması nedeniyle SOL fiyatı için olumlu koşullara işaret ediyor.

Solana SOL

Coinglass’ın verilerine göre Solana (SOL) şu anda 321,13 milyon dolarlık açık pozisyona sahip. Bu veri bir önceki seansa göre %2,37’lik bir artışa işaret ediyor. Short pozisyonların toplamı 534 bin dolar iken long pozisyonların ise 304 bin dolar olduğu görülüyor.

İleriye bakıldığında SOL fiyatı 22 dolar ve 24 dolar arasında potansiyel direnç noktaları bulabilir. Bu seviyelerin üzerinde bir kırılma olursa fiyat 32 dolara kadar yükselebilir. Ancak mevcut konumunu korumakta tereddüt ederse düşüş eğilimi devam edebilir ve 18 dolar ile 16 dolar arasındaki olası destek noktaları yeniden test edilebilir.

Solana (SOL) ekosistemindeki önemli gelişmeler

Altcoin’in fiyat ivmesi, Solana ekosisteminde meydana gelen bazı önemli gelişmeler ile şekilleniyor. Blockchain, Ağustos 2023’te küresel e-ticaret lideri Shopify ile entegrasyonunu duyurdu.

İşbirliği, merkezi olmayan bir ödeme protokolü olan Solana Pay’i doğrudan Shopify platformuna entegre edecek ve milyonlarca işletmenin blockchain ödemelerini sorunsuz bir şekilde kabul etmesinin kapısını açacak.

Solana Pay, hem satıcılar hem de tüketiciler için daha düşük ücretler, daha hızlı ödeme süreleri ve ters ibraz olaylarında azalma ile karakterize edilen çığır açan bir ödeme deneyimi sunmayı vaat ediyor. Ek olarak token tabanlı promosyonlar, küresel ödeme yetenekleri ve NFT odaklı sadakat programları da dahil olmak üzere Web3 ticaretinin heyecan verici olanaklarına erişim sağlayacak.

Solana Pay’in ilk ödeme seçeneği, yaklaşık 26 milyar dolar değerinde ve ABD dolarına sabitlenmiş USDC stable coin’i olacak. Solana Vakfı Ticari İş Geliştirme Başkanı Josh Fried, USDC’nin özellikle kripto para birimine yeni başlayan yatırımcılar arasındaki aşinalığı ve güvenilirliği nedeniyle seçildiğini belirtti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin