featured

Kripto piyasasında hafta sonu: Bitcoin 27,000 dolarda tutunmaya çalışırken piyasa yeşil kaldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında bir hafta daha geride kalırken, piyasa lideri olan Bitcoin 27,000 doların biraz üzerinde kalmayı başardı.

Altcoin’ler de genel olarak küçük kazanımlar elde etti. Ancak SOL ve MKR bugünün en iyi performans gösterenleri olarak öne çıkıyor.

Bitcoin (BTC) 27,000 doların üstünde

Geçen hafta sonu Bitcoin için o kadar da olumlu geçmemişti. Çünkü fiyat, 26,600 dolar civarında yatay hareket ediyordu. Yeni haftanın başlangıcı ise daha acı vericiydi. Birkaç saat içinde BTC bir düşüş yaşayarak 26,000 doların altına gerilemişti.

Ancak boğalar hareketi durdurmayı başardı ve piyasa liderini yukarı doğru itti. Çarşamba günü 27,000 doları aşma girişimi başarısız oldu, ancak bir gün sonra bu hedefe ulaşıldı. Böylece BTC 10 günlük zirvesine ulaşarak 27,200 dolara yükseldi.

kripto Bitcoin

O zamandan bu yana fiyat 27,000 dolar civarında işlem görüyor. Piyasa değeri de bir miktar zemin kazandı ve şu an itibariyle 530 milyar dolara yaklaştı. Ancak altcoin’ler üzerindeki hâkimiyeti %49’un biraz altında sabit kaldı.

Altcoin’ler toparlanmaya çalışıyor

Büyük piyasa değerine sahip altcoin’lerin çoğu son 24 saatte küçük kazanımlar kaydetti. Buna ETH, BNB, XRP, DOGE, TRON ve LTC dahildir ve bunların tümü %1’den az artış gösterdi. Cardano, Polkadot, MATIC ve Bitcoin Cash ise %1-2 oranlarında arttı.

Solana %5,5’lik artışla bu grubun en iyi performans gösteren oyuncusu olarak öne çıkıyor. Sonuç olarak SOL 20 doların oldukça üzerinde bulunuyor. MKR günlük ölçekte benzer bir yüzdeyle yükseldi ve 1,550 doların üzerinde işlem görüyor. Aslında MKR, bu zaman diliminde %21 artış göstererek haftalık olarak en iyi performans gösteren iki altcoin arasında yer alıyor.

Aynı ölçekte diğer dikkate değer kazanan ise %23 artışla GMX olurken, onu Pepe (%17), Compound (%17), THORChain (%15), LDO (%13) ve BCH (%13) takip ediyor.

Tüm kripto varlıklarının kümülatif piyasa değeri şu anda birkaç milyar ekledi ve CMC’de 1,080 trilyon doların üzerinde.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin