featured

Solana fiyatı tehlikede: Yatırımcı ilgisindeki azalma fiyatta yüzde 15’lik düşüşe sebep olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL) fiyatı, bu hafta bir düşüş tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Yatırımcılar tarafından bir ilgi eksikliği yaşayan SOL, muhtemelen kısa vadede 200 dolar sınırını geçemeyecek.

Geçtiğimiz haftaki olumsuz piyasa işaretleri sebebiyle SOL yatırımcıları tarafından 5,6 milyon dolarlık bir çıkış gerçekleşti. Solana, en önemli yatırımcı gruplarından biri olan kurumların desteğini kaybederken; teknik göstergelerde de herhangi bir olumlu işaret olmaması sebebiyle düşüşün devam edeceği düşünülüyor.

Gözde altcoin, yatırımcı ilgisini hızlı bir şekilde geri kazanamadığı sürece düşmeye devam edecektir.

Solana yatırımcı ilgisini kaybediyor

Diğer tüm kripto para birimleri gibi Solana’nın fiyatı da kurumsal yatırımcıların eylemlerinden büyük oranda etkileniyor. Çünkü bu tipteki yatırımcılar, herhangi bir boğa koşusunun en önemli tetikleyicilerinden biridir. Aynı zamanda SOL durumunda da gördüğümüz üzere büyük düzeltmelerin de sebepleri olabiliyorlar.

Şu anda kurumların desteğini ve yatırımını kaybettiği için SOL fiyatındaki düşüşün bu hafta boyunca devam edebileceği düşünülüyor. CoinShares tarafından paylaşılan haftalık akış raporuna göre Solana, piyasa liderleri olan Bitcoin ve Ethereum ile birlikte önemli miktarlarda çıkış kaydetti.

Geçtiğimiz hafta bu kurumlar tarafından Solana piyasasından yaklaşık 5,6 milyon dolar çekildi. Bu da ay başından bugüne kadar olan akışı 23,8 milyon dolardan 18,2 milyon dolara düşürdü. Bunun sonucunda ise yılbaşından bu yana net girişler 1 milyon dolara sert bir düşüş yaşadı.

Solana

Bu olumsuz gelişme,  muhtemelen fiyatın da aşağı yönlü hareket etmesine neden olacak. Şimdilik perakende yatırımcıların SOL fiyatını düşüş eğiliminden kurtarabilecek bir gücü olduğu düşünülmüyor.

Bunun en önemli nedeni yatırımcıların arasındaki iyimserlik eksikliğidir. Bu durum, Solana’nın fonlama oranlarından da anlaşılıyor. Fonlama oranı, türev piyasalarda long ve short pozisyonlar arasında dengeyi sağlayan bir mekanizmadır. Şu anda oranlar olumlu olsa da son on günde herhangi bir büyüme kaydedilmemiş olması negatif bir göstergedir.

Solana (SOL) fiyat tahmini: Bu hafta yüzde 15’lik bir düşüş daha gelebilir mi?

SOL fiyatı, bu yazının yazıldığı sırada 183 dolardaki direnç noktasının üzerinde, 187 dolar civarında işlem görüyor. Ancak gözde altcoin, bu ayın başlarında olduğu gibi 201 dolarda bulunan kritik direnç noktasını aşamadığı için muhtemelen yakında bu seviyenin de altına düşecek.

Ayıların güç kazanması ile birlikte bu hafta gerçekleşmesi beklenen aşağı yönlü hareket sonucunda SOL fiyatı 168 dolarda bulunan destek noktasını da kaybederek 160 dolara kadar gerileyebilir. Bu da mevcut değere göre %15 oranında bir düşüş anlamına geliyor.

Öte yandan boğaların yeniden güçlenmesi durumunda yükseliş ivmesinin geri dönme olasılığı da vardır. Eğer fiyat 200 dolarda bulunan kritik direnç noktasının üzerine bir hareket gerçekleştirebilirse düşüş tezi geçersiz kılınacaktır. Bu durumda, gözde altcoin’in yukarı yöndeki ilk hedefi 220 dolarda olacaktır.

Bu olumsuzluklardan Solana ekosistemindeki diğer coinlerin nasıl etkileneceği de merak ediliyor. Ekosistemin en yeni meme coin’i olan SMOG Token fiyatı nasıl performans gösterecek?

SMOG Tokeni Ziyaret Edin

Solana blockchaininde gerçekleştirilen en büyük airdropa ev sahipliği yapan Smog Token, SPL token standardına dayanarak geliştirilmiştir. Bu neden Phantom Wallet veya Trust Wallet gibi uyumlu bir kripto cüzdanı olan herkes tarafından alınıp satılabilir.

BeinCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin