featured

Solana fiyatı, bir ayda yüzde 80 artarak BTC’i geride bıraktı: İşte SOL’da şaşırtıcı yükselişin nedeni?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Solana (SOL) 2 Kasım bugün itibari ile en yüksek seviyeyi aşarak 44 dolara çıktı. En son 2022 yılında görülen bu seviye, kripto varlığın en iyi performans gösteren dijital varlıklar arasına girmesini sağlamıştır.

Geçtiğimiz gün yaklaşık yüzde 14’lük bir yükseliş yaşayan altcoindeki son fiyat hareketi yıllık kazancını 40’a, aylık kazancını ise yüzde 80’e çıkardı. Bu rakamlar BTC, ETH ve XRP gibi önde gelen piyasa lideri dijital varlıkların birçoğunda görülen fiyat artışlarından çok daha iyi bir performansı ifade ediyor.

Geçen yılkı çöküşün ardından hızlı toparlanma…

Yüksek hızlı ve düşük maliyetli performansıyla kullanıcıların ilgisini çeken Solana, geçen yıl değerinin önemli bir kısmını kaybetti. Tam da merkezi olmayan finansın yanı De-Fi’nin bel kemiğine en büyük meydan okuyucu olarak konumunu belirlerken başka hiçbir oyuncu FTX felaketinin etkisini katman-1 blok zincirinden daha fazla hissetmedi.

Altcoinin şu anki fiyatına çıkarak toparlanması etkileyici oldu. Yaklaşık 15 aydır yatay bir çizgide seyreden SOL, işlem hacmi artarak yeniden ilgi odağı oldu. Katman-1 blok zincirinin yerel tokenı, son yılların en yüksek seviyesine çıkarken piyasa liderleri Bitcoin ve Ethereum’u uzun süre geride bıraktı. Bu süreçte SOL, YTD’de yüzde 343’ün üzerinde değer kazandı.

Solana, Ethereum’dan daha iyi performans sergiliyor!

Ethereum katili olarak lanse edilen Solana, hızla büyüyen bir ağa sahip. Geliştirici tabanının yıldan yıla yaklaşık yüzde 40’ın üzerinde artmasıyla Solana ve Ethereum arasındaki çekişme daha da büyüdü. Kripto para piyasasında hızla artan coin sayısına karşın bu çekişmeyi büyüten ana etken sosyal medya ve kendini SOL adamış giderek büyüyen topluluğun popüler söylemleri oldu.

Ayrıca rakipleri arasında Solana tabanlı ürünler, dönem boyunca Yönetim Altındaki Varlıklarda (AUM) en önemli artışı yaşayarak ekim ayında yüzde 74,1 artışla 140 milyon dolara ulaştı. Öte yandan Ethereum ürünleri, yeni ETF’lerin piyasaya sürülmesine rağmen geriledi ve bununla birlikte pazar payları da düştü.

SOL fiyatının yükselişinde Web3 etkisi

SOL fiyatında görülen en son rallide Web3 geliştirmesi etkili oldu. Bu geliştirmenin piyasaya sürülmesi, fiyat üzerinde hareketliliği arttırdı ve güven ortamına katkı sağladı. Geliştirmede ağ için yeni doğrulayıcı istemci geçen yazdan beri inşa ediliyor ve hız, güvenilirlik ve doğrulayıcı çeşitliliğini artırmayı amaçlıyor. Ayrıca Mainnet lansmanının 2024 yılının ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor.

solana

Solana’nın mevcut tek doğrulayıcı istemcisinin aksine Firedancer, istemci ekosistemini genişletmek ve blok zincirinin esnekliğini desteklemek üzere tasarlanmıştır. Alchemy’nin yayınladığı raporda Solana ağı için oyunun kurallarını değiştirecek bir potansiyele sahip olduğu belirtilmiştir.

“Firedancer istemcisi, mevcut sınırlamaları ele almayı ve mevcut Solana doğrulayıcı istemcilerini çeşitli şekillerde geliştirmeyi amaçlamaktadır: gelişmiş eşzamanlı işlem işleme, parçalama desteği, optimize edilmiş P2P iletişimi ve geliştirilmiş fikir birliği protokolü desteği.”

Launchpad.XYZ ve Web3 geleceği

SOL fiyatının yükselişinde Web3 gelişmesi önemli bir rol oynadı. Özellikle akıllı sözleşme ağına sahip SOL, Web3’ün geleceğini şekillendirmede kritik bir değere sahip. Bununla birlikte Web3 ekosistemine adım atmak isteyen yatırımcıların işini kolaylaştırmayı amaçlayan Launchpad XYZ, akıllı sözleşmeler konusunda iyi bir alternatif oluyor. Launchpad XYZ; Web3 alanındaki ürünlere erişimi basitleştiren bunu yaparken de aynı zamanda tokenlara ulaşımı mümkün kılan çok yönlü bir platform olarak yatırımcılara sunuluyor. 

 

Ayrıca modern teknolojileri takip eden yatırımcılar için önemli bir fırsat sunan Launchpad XYZ, kripto ve NFT sektörüyle ilgili analizler yapmayı kolaylaştırıyor. Bunu yaparken akıllı veriler ve yapay zekâ desteği ile kullanıcıların daha bilinçli yatırımlar yapmasına olanak tanıyor.

Projenin kapsamı incelendiğinde Launchpad XYZ platformu, Ethereum ağı üzerine inşa edilecek ve dijital varlık meraklıları için geniş kapsamlı bir dizi hizmet içerecek. Launchpad XYZ kullanımı da oldukça kolay! Satın almak isteyen yatırımcılar ön satış sayfasından ETH veya USDT kullanabilir ya da kredi kartı ile cüzdan bağlama işleminden sonra ‘Launchpad XYZ Satın Al’ diyerek LPX token alabiliyorlar.

Launchpad.XYZ’i Ziyaret Edin

 

cryptopotato


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin