featured

Ethereum rallisi: ETH fiyatı 2000 doları hedeflerken yPredict büyümeyi sürdürüyor! İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum haberleri- Bitcoin’in dünkü artışının üzerinden yüzde 2 yükselerek 36.000 dolar sınırına kadar yükseldi. Bu yükseliş kripto para piyasasını da olumlu etkileyerek birçok altcoinin yükselmesini sağladı. Özellikle XRP ve Cardano altcoin piyasasındaki rallide önemli yükselişlere imza attı.

Ethereum bu arada sessiz ve etkili bir yükseliş içine girdi. Ethereum fiyatı 24 saatte yüzde 2 daha artarak ABD doları karşısında 1.850 dolar direncinin üzerine çıktı. Bu durum yakında 2.000 dolar direncine çıkabileceğinin işaretlerini veriyor.

Ethereum ağ büyümesi artarken ETH fiyatı yeni bir ralliye mi koşuyor?

Santiment’ten alınan zincir içi verilere göre Ethereum’un 1.800 dolar seviyesinin üzerine çıkmasında yeni adreslerin oluşması önemli bir rol oynuyor. Kripto varlığın ağ büyümesi özellikle geçtiğimiz ay başından bu yana yeni adreslerin eklenmesi ile destekleniyor.

ethereum

Bu uzun vadeli ağ genişlemesindeki artış devam ederse ETH fiyatında yükselme yaşanabilir. Çünkü borsalardaki mevcut arz azalmaya devam edecektir ve Ethereum’un fiyatı dolar bir kez daha 2.000 dolar eşiğini aşmak için güçlü bir pozisyona girebilir.

ETH türev piyasasına bir bakış

Geçtiğimiz aylarda Vitalike Buterin’in ETH’yi Coinbase’e taşıması kripto varlık için heyecan verici bir gelişme olarak ele alındı. ETH fiyatı etrafında oluşan tartışma ETH türevleri üzerindeki satış baskısına rağmen bir yükseliş çizgisine döndü.

Bu dönem Ethereum (ETH) fiyatında yüzde 14,7’lik bir düşüş yaşadı ve 16 Nisan 2023’teki 2.120 dolarlık zirvesinden düştü. İki önemli türev ölçütü, yatırımcı sayısındaki yükselişe işaret ediyor bu durum 1 yıldan uzun süredir görülmeyen seviyelere ulaşıyor.

İlk olarak iki aylık vadeli işlem sözleşmeleri ile spot fiyat arasındaki değişimi ölçen Ether vadeli işlem primi, bir yıldan fazla bir süredir en yüksek noktasına yükseldi. Baz oranı ya da diğer adıyla yıllıklandırılmış prim genellikle yüzde 5 ila yüzde 10 aralığında seyreder.

Bu veriler ETH vadeli işlemlerinde kaldıraçlı uzun pozisyonlar için artan bir talebe işaret ediyor. Vadeli işlem sözleşmesi primi geçen ay yüzde 1’den yüzde 7,4’e fırlayarak nötr-boğa eşiği olan yüzde 5’i aştı. Bu kayda değer artış, iki haftalık bir süre zarfında ETH için yüzde 15,7’lik bir fiyat artışını takip ediyor.

Ayrıca opsiyon piyasasının analizi ek bilgiler sağlamaktadır. Ether opsiyonlarındaki yüzde 25 delta çarpıklığı, piyasa yapıcıların fazla ücret alabileceğinin bir göstergesi olarak hizmet ediyor. Bir Ether fiyat düşüşü tipik olarak çarpıklık metriğinin yüzde 7’nin üzerine çıkmasına neden olurken iyimserlik dönemleri negatif yüzde 7’lik bir çarpıklık sergileme eğilimindedir.

Ether opsiyonlarının yüzde 25 delta çarpıklığı 27 Ekim’de negatif yüzde 16 seviyesine ulaşarak 12 aydan uzun bir sürenin en düşük noktasına işaret etti. Bu süre zarfında, koruyucu satım opsiyonları, tüccarlar arasındaki aşırı iyimserliği yansıtan bir indirimle işlem görüyordu. Satım opsiyonları için mevcut yüzde 8’lik iskonto, 18 Ekim’e kadar devam eden yüzde 7 veya daha yüksek pozitif çarpıklıktan kayda değer bir değişimi temsil ediyor.

Yatırımcıların yeni tercihi: yPredict (YPRED)

yPredict, tahmine dayalı pazarlarda devrim yaratmaya çalışan yapay zeka destekli bir proje. Ön satış etkinliği ile yatırımcılara sunulan proje, makine öğrenimini kullanarak hisse senedi fiyat hareketlerini tahmin etmek için geliştirilen yapay zekâ platformunun yerel tokeni YPRED coindir.

Piyasa takibi konusunda yatırımcıları desteklemesi için geliştiren yapay zeka destekli sistemin, çalışma şekli mantığa dayalı tahmin oluyor. Aynı zamanda karmaşık algoritmaları okumayı kolaylaştıran platform,  kullanıcıya zaman kazandırıyor. yPredict için yatırımcıların ETH, BNB veya MATIC sahibi olması gerekiyor.

Yapay zekâ tarafından yapılan teknik analizler ile yatırımcılara fikir veren proje ön satışlarında 8. aşamaya girdi. Token bu yoğun talebe yanıt olarak fiyatını 0,11 dolara yükselti. Liste fiyatı 0,12 dolar olacak olan YPredict’in tokeni yeni zirveleri hedefliyor. Şu ana kadar toplanan fon miktarının 7. aşamaya kadar 4,5 milyon dolar olduğu açıklandı. 

yPredict’i Ziyaret Edin

 

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin