Solana ağındaki saldırıların artmasıyla değerlemede milyar dolarlık kayıp!

Solana ağındaki saldırıların artmasıyla değerlemede milyar dolarlık kayıp!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Majör altcoin’ler için önemli bir konumda bulunan Solana, karşılaştığı ağ sıkıntılarıyla başı dertte. Solana ağının bir türlü istikrara kavuşmaması sıkıntıları da beraberinde getirdi. Bu sıkıntılar neticesinde proje değer kaybına uğradı.

Çıktığı günden bu yana büyük ses getiren Solana projesi, son aylarda ağdaki aksaklık ve saldırılarla dikkat çekiyor. Bir türlü istediği düzeni oturtamayan ekip; ağ tıkanıklığı, ağ düzensizliği, hacklenme gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyor.

Son olarak Solana ağında yaşanan olay, fiyatın geriye çekilmesi için yetti. Hatta bu çekilme piyasa değerinde de kayba neden oldu. Haftalık olarak ciddi bir düşüş yaşayan kripto para birimi milyar dolarlık bir değerlemeden mahrum kaldı.

Solana ağındaki sıkıntı, fiyatı da etkiliyor

Merkezi olmayan finans varlığı Solana, ağ saldırıları ve sistem kesintileri de dahil olmak üzere çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Bu da varlıktaki önemli miktarda sermaye çıkışını tetikliyor. Diğer yandan Solana’nın Ethereum gibi yerleşik platformları ele geçirme potansiyelini sınırlıyor gibi.

CoinMarketCap verilerine göre, özellikle 13 Ekim itibarıyla Solana’nın 10.6 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahipti. Bu da CoinMarketCap verilerine göre 6 Ekim’de kaydedilen 12.08 milyar dolardan 1.43 milyar doların üzerinde veya %13’lük bir düşüşün olduğunu gösteriyor.

Solana ağında istismar silsilesi

En son düşüş, Solana merkezli DeFi borsası Mango Markets’in 100 milyon doların üzerinde bir istismarla vurulmasından sonra geldi. Aynı zamanda, ağ, yatırımcıları caydırmak için görünen birkaç kesinti yaşadı. 

En son kesinti 1 Ekim’de kaydedildi ve en az altı saat sürdü. Genel olarak, yalnızca 2022’de, ağ en az beş önemli kesinti yaşadı. Solana ağındaki kesintiler bazen birkaç gün sürmüştü.

Solana ağı, platformun 2020’de piyasaya sürülmesinden bu yana bir milyardan fazla işlemin gerçekleştirilmesi gibi önemli kilometre taşlarıyla sonuçlanan önemli gelişmelere ulaştı. Her ne kadar Ethereum’un rakibi gösterilse de ağ üzerinde yaşanan sıkıntılar yatırımcıları korkutuyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin