featured

SOL, 600 günlük direnci kırmasının ardından yeniden düşüşe geçti! İşte, yeni ralli için takip edilmesi gereken seviyeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL) fiyatı, 10 Haziran’dan bu yana, güçlü bir artış yaşadı ve yılın en yüksek seviyesi olan 32,13 dolara ulaştı. Bu aynı zamanda uzun vadeli alçalan direnç çizgisinden bir kırılmaya neden oldu.

Bununla birlikte kısa vadeli fiyat hareketini gözlemlerken bazı göstergeler, uzun vadeli bir yükseliş eğiliminin tersine dönme olasılığı hakkında endişeler uyandırıyor. Bu şüphenin nedenlerinden biri, yatay bir direnç seviyesinin üzerindeki sapmadır.

Uzun vadeli kopuşa rağmen SOL rallisi durdu

Haftalık grafik incelendiğinde, üç hafta önce meydana gelen kayda değer bir olay ortaya çıkıyor. Bu süre zarfında SOL, Kasım 2021’den beri aktif olan ve 600 gündür geçerliliğini koruyan direnç çizgisini kırdı.

Bu tür kırılmalar genellikle bir önceki trendin sonunun geldiğini gösterirken aynı zamanda ters yönde yeni bir trendin başlangıcına işaret eder. Sonuç olarak, SOL fiyatının artık bir yükseliş trendini başlatması bekleniyor. Bu durumda fiyat, kademeli olarak önceki yüksek seviyelerine doğru artacaktır.

Ancak, SOL fiyatının 27 dolar seviyesini sürdürülebilir bir şekilde geçemeyeceğini not etmek önemlidir. Bu seviye, satış baskısını gösteren uzun bir üst fitilin oluşmasına sebep oldu.

SOL

Teknik göstergelerden RSI, daha yüksek bir dip oluşturdu ve şu anda 50 işaretinin üzerinde işlem görüyor. Geçen hafta da 50’nin üzerinde bir kapanış yaptı. Bu yükseliş eğiliminin sağlamlığına işaret eder.

Bununla birlikte, yükselişin kesinleşmesi için SOL fiyatının 27 dolar seviyesini geçmesi ve üzerinde bir kapanış gerçekleştirmesi gerekiyor.

Yükselişin devamı için kritik seviyeler

Haftalık grafikteki teknik analiz yükseliş eğilimi gösterse de, günlük grafik analizi hâlâ belirsizliğini koruyor. Bu belirsizliğin birincil nedeni, 26 dolardaki direnç noktasının üzerindeki sapma ve ardından bunun altına düşüştür. Bu tür sapmalar tipik olarak düşüş olarak kabul edilir ve genellikle ters yönde önemli hareketlere yol açar.

Ancak, fiyat daha sonra sıçradı ve şimdi tekrar bu bölgeye yakın bir yerde işlem görüyor. Dolayısıyla bu seviye ister reddedilsin ister geri alınsın, gelecekteki eğilimi belirlemek çok önemli olacaktır.

Fiyat 26 dolar seviyesini geri alırsa, mevcut fiyattan %85 oranında bir artışla sonraki direnç olan 46 dolara hızlı bir şekilde yükselebilir. Solana blockchain’inin 2023’ün 2. çeyreğinde sıfır kesinti yaşadığını da belirtmekte fayda var. Bu, ağın 2022’de sekiz kesinti nedeniyle ağır bir şekilde eleştirilmesinin ardından olumlu bir işaret.

Ayrıca, günlük RSI’ın da 50 işaretinin altına düşme riski vardır. Kritik seviyeden bir ret ile RSI düşüşü aynı zamanda gerçekleşirse fiyat hızla aşağı yönde hareket etmeye başlayacaktır.

Böyle bir senaryoda, SOL fiyatı muhtemelen 18 dolara düşerek Aralık 2022’den beri yürürlükte olan artan bir destek çizgisine ulaşacaktır. Bu da, mevcut fiyattan %37’lik bir düşüş gerçekleşme ihtimali olduğu anlamına gelmektedir.

Bu nedenle, Solana için uzun vadeli tahmin yükseliş eğilimini sürdürürken, fiyat 26 dolardaki yatay alanın altında kaldığı sürece kısa vadeli görünüm düşüş yönünde.

Eğer fiyat 26 dolar seviyesini geri kazanırsa, 35 dolara yükselebilir. Ancak bunu başaramazsa, 18 dolara düşebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin